Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Taxarea inversa pentru carneeste posibila

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Mediafax, citat de Agroazi, Romania poate obtine taxarea inversa la carne dupa ce semnalele primite de la Comisia Europeana sunt pozitive, in urma solicitarii de catre oficialitatile de la Bucuresti in acest sens.

„Am notificat Uniunea Europeana pentru taxarea inversa la legume si fructe si exista sanse sa obtinem aceeasi procedura, ca si la cereale si plante tehnice, inclusiv pentru carne”, a declarat Valeriu Tabara, ministrul agriculturii,la seminarul Mediafax Talks about Agriculture. Potrivit acestuia, o astfel de masura se impune dupa ce taxarea inversa la cereale a fost aprobata recent.

Guvernul a decis sa aplice taxarea inversa la cereale si plante tehnice, incepand cu 1 iunie 2011 si pentru circa doi ani, premierul Emil Boc sustinand ca aceasta masura, pentru care au fost obtinute toate avizele UE, reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere a evaziunii fiscale.

Potrivit Ministerului Finantelor, taxarea inversa la cereale si plante tehnice va genera venituri bugetare suplimentare de 240 milioane lei in acest an si 410 milioane lei anul viitor.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...