Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

TCE 3 Brazi a intrat în faliment

Autor: Meat MIlkvineri, 12 septembrie, 2014

TCE 3 Brazi SRL, firma cu care omul de afaceri Culiţă Tărâţă s-a făcut cunoscut în mediul de afaceri şi prin care acesta a exploatat cele 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei, intră în faliment cu datorii de 30 mil. euro la numai trei luni distanţă de momentul în care compania a cerut începerea procedurii de insolvenţă, notează Ziarul financiar.

„Din momentul în care procedura de faliment a fost declanşată, societatea nu mai poate avea activitate. Ur­mează să se facă un inventar şi masa credală“, a declarat Dumitru Lazăr, reprezentantul LD Expert Grup, lichidatorul provizoriu numit de Tri­bunalul Neamţ. Insolvenţa şi falimentul TCE 3 Brazi vin fulgerător şi în pofida faptului că firma a cumu­lat 52 mil. euro profit net în perioada 2008-2013, interval în care niciun an nu a fost încheiat pe pierdere. În această perioadă, afacerile nu au fost sub 60 mil. euro/an, iar în 2012 rulajele au depăşit 100 mil. euro.

Afacerile TCE 3 Brazi au coborât anul trecut cu 80% după ce firma a pierdut aportul încasărilor fă­cut­e din ferma din Insula Mare a Brăilei, iar terenurile şi încasările aferente au trecut în conturile Agri­cost, o companie parteneră a grupului de firme fondat de Tărâţă. TCE 3 Brazi a rămas în schimb cu datorii de 23,5 mil. euro din arende neplătite.(Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...