Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Teamă în industria braziliană a cărnii de pasăre

Autor: Meat MIlkjoi, 20 martie, 2014

Raportul Oficiului Veterinar si Alimentar (Food and Veterinary Office, FVO) din cadrul Comisiei Europene privind rezultatele unui audit efectuat asupra lantului de productie a produselor din carne de pasare din Brazilia a descoperit unele aspecte ingrijoratoare. Auditul a avut loc in luna septembrie 2013.

Obiectivul principal al auditului a fost evaluarea daca sistemul oficial de control pentru carnea de pasare si produsele din carne de pasare destinate exportului catre Uniunea Europeana ofera garantii echivalente cu cele cerute de legislatia europeana. Echipa a evaluat in acelasi timp actiunile intreprinse de autoritatile braziliene in urma auditului precedent, care a avut loc in anul 2011.

Auditorii au constatat ca, desi exista un sistem de control care acopera intregul lant de productie a carnii de pasare si a produselor din carne de pasare in tara, dar aceasta are anumite neajunsuri:

Raportul contine si niste recomandari adresate autoritatilor braziliene pentru rectificarea neajunsurilor depistate si imbunatatirea sistemului existent de control.(agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...