Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnici inovatoare de ambalare la indemana producatorilor

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Ambalarea produselor din carne se poate face astazi in conditii care erau dificil chiar si de imaginat in urma cu ceva timp. Extrem de rapide si sigure, utilajele recent lansate pe piata asigura conditii perfecte de igiena, automatizare integrala si programare computerizata, totul cu un consum de material redus la minimum.Impachetate in folii speciale sau in atmosfera protectoare, diversele specialitati de carne cruda sau procesata au o viata mai lunga la raft si isi mentin culoarea, aspectul si gustul cu o compozitie cat mai mica de conservanti. De la micii producatori si pana la procesatorii cei mai importanti de pe piata, gasiti mai jos descrierea unor dispozitive de ultima generatie din acest domeniu.

Utilaj rotativ de ambalare in tavi Kats 800
Ideal pentru producatorii mici si mijlocii, dispozitivul Koch poate ambala pana la 1.440 de tavi pe ora, in atmosfera modificata, dispunand de un sistem rotativ cu patru pozitii si fiind complet automatizat. Panoul sau de control stocheaza pana la 10 programe care controleaza timpul si temperatura de ambalare, viteza liniilor de productie, gradul de vacuum si compozitia gazului introdus in interiorul tavilor pentru a creste perioada de conservare. Totodata, utilajul, in greutate de 500 de kg, ofera optiunea tiparirii direct pe ambalaj a informatiilor privitoare la data de productie si termenul de expirare. Dimensiunea maxima a tavilor ce pot fi utilizate este de 40x30x12 cm. Destinat reducerii costurilor de productie si imbunatatirii aspectului ambalajelor finale, Kats 800 se dovedeste a fi un ajutor eficient pentru cresterea productivitatii si a profitului.
Sursa: |www.kochequipment.com|

Solutii inovatoare de la Cryovac
Apartinand companiei americane Sealed Air, divizia de ambalare a produselor alimentare Cryovac ofera o gama larga de folii care se strang (folii shrink) ultrasubtiri pentru toate tipurile de carne procesata. Printre caracteristicile ambalajelor Cryovac, se numara rezistenta mare, claritatea deosebita si cresterea duratei de viata a produsului la raft. Pungile Cryovac ofera, totodata, si optiunea resigilarii, cu fermoar sau prin lipire. Pentru producatorii mari exista optiunea achizitionarii masinilor de ambalat Cryovac automate de scufundare in apa fierbinte, care transforma folia intr-o a doua piele pentru produs, asigurand o suprafata neteda, clara, usor de imprimat.
Surse: |www.sealedair-emea.com|, |www.pffc-online.com|

Echipament de termoformare Multivac R535
Caracteristica notabila a R535 este usurinta de igienizare: utilajul poate fi spalat cu jet de apa atat in exterior, cat si in interior, suprafetele netede si rotunjite permitand apei si reziduurilor sa curga la nivelul solului. Optional, i se poate atasa un sistem automat de spalare. Cu inaltimea de 2 metri si lungimi cuprinse intre 6 si 21 de metri, masina lucreaza cu tavi termoformabile, folii sigilabile la cald, flexibile sau inflexibile, folii de aluminiu cu mai multe straturi si filme aderente la hartie si carton. O alta inovatie remarcabila este reprezentata de componenta informatica a dispozitivului. Astfel, calculatorul integrat memoreaza continuu fluxul de productie, iar in cazul unei opriri accidentale, transmite datele catre o baza centrala. Astfel, defectiunile pot fi remediate in cel mai scurt timp.
Sursa: |www.multivac.com|

Dispozitivul cu folie elastica Ministretch
Destinat procesatorilor mici si mijlocii din industria carnii, precum si restaurantelor sau supermarketurilor cu volum crescut de vanzari, dispozitivul Ministretch de la Minipack-Torre permite ambalarea a pana la 720 de unitati pe ora in folie subtire, elastica, cu grosimea cuprinsa intre 8 si 40 de microni. Impachetarea are loc in trei etape, iar munca personalului este mult simplificata, operatorul trebuind doar sa plaseze amba­lajul in locul indicat, sa apese pe manerul special si apoi sa preia tava ambalata. Fata de o operatiune integral manuala, Ministretch economiseste 40% din folia utilizata. Dispozitivul are dimensiunile de 70x73x51 cm si permite ajustari precum reglarea tensiunii foliei de la panoul de control.
Sursa: |www.minipack-torre.com|

Linia de ambalare in flux continuu Jaguar
Printre ofertele de top ale producatorului britanic Record, se numara Jaguar, linia de ambalare in atmosfera protectoare, in flux continuu, capabila sa atinga viteza de 1.000 de pachete pe minut. Prin inlocuirea oxigenului din interiorul ambalajelor cu un gaz inert, precum dioxid de carbon sau nitrogen ori combinatii ale acestora, se obtine o durabilitate mai mare a produsului finit si o pastrare mai eficienta a calitatii. La dispozitivul de baza, se pot atasa diverse accesorii, precum o pompa de va­cuum, un cutit in zig-zag, un cap de imprimare sau un sistem de inlocuire automata a rolei de folie. Masina poate folosi diverse tipuri de folie, cu sigilare la rece sau la cald, de polipropilena sau de tip shrink.
Sursa: |www.recordpackaging.com|

Masina de ambalare Linepck – F3P
Masina de ambalare orizontala Linepck F3P, produsa in Rusia, de compania Tauras-Fenix, a fost creata pentru produsele unitare, de dimensiuni diferite, si are capacitatea de a adapta lungimea foliei, de a o sectiona prin sistemul ghilotina si de a identifica locul optim de pozitionare a etichetei pe pachet. Calculatorul integrat memoreaza pana la 60 de dimensiuni diferite ale diverselor produse. Utilajul detine si un senzor care sesizeaza cand banda transportoare este goala si opreste derularea foliei, reducand astfel costurile de productie. Numarul de pachete ambalate ajunge la 40 pe minut. Totodata, procesatorul poate alege un program manual de sigilare prin lipire, pentru anumite produse specifice.
Sursa: |www.taurasfenix.com|

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...