Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologia 3D Food Printing va rezolva nevoile personalizate ale dietei

Autor: Nora Marinmiercuri, 15 noiembrie, 2017

Oamenii de știință din Israel declară că au creat un concept revoluționar pentru imprimarea 3D a alimentelor pe baza unei noi materii prime, Nanoceluloza cristalină (CNC), informează Food Navigator-Asia.

 

Ei pretind că tehnologia va duce la producerea de alimente ready meal pentru persoanele cu nevoi dietetice speciale, ajutând totodată la rezolvarea problemelor legate de securitatea alimentară. Sistemul a fost creat de Yissum Research Development Company, compania de transfer tehnologic a Universității Ebraice din Ierusalim.

 

Potrivit profesorului Ido Braslavsky, unul dintre dezvoltatori, CNC are un conținut redus de calorii și are proprietăți versatile care permit legarea uleiului și a proteinelor.

El a spus că poate, de asemenea, ”să formeze materiale rigide la un conținut scăzut de apă și un material asemănător gelului, la un conținut mai mare de apă.

 

Prin intermediul efectului Pickering, CNC stabilizează picăturile de ulei în apă și poate interacționa cu proteinele. Prin urmare, CNC poate forma o bază pentru diferite elemente textuale cu o perfuzie de nutrienți în cantitățile dorite”, a explicat Braslavsky.

 

Aceste proprietăți fac din CNC un bun material de bază pentru imprimarea produselor alimentare. Braslavsky a adăugat: ”Platforma include procesarea termică in situ, oferind astfel un preparat alimentar cu o singură oprire cu flexibilitate ridicată”.

 

Aplicații în nutriția medicală

 

Cercetătorii spun că tipărirea hranei 3D ar putea servi la o varietate de nevoi și piețe, incluzând segmentele fără gluten, carne, calorii scăzute și segmente de nutriție medicală.

 

Profesorul Yaron Daniely, președinte și CEO la Yissum, a declarat: ”Acest lucru are potențialul de a aborda o varietate de provocări cu care se confruntă domeniul nutriției, de la cererea de hrană personalizată pentru persoanele cu boli, cum ar fi diabetul, obiceiurile alimentare, în abordarea problemei lipsei de alimente în țările în curs de dezvoltare etc.”

 

Tehnologia Yissum are, de asemenea, capacitatea de a găti, coace, prăji și gratar în timpul imprimării. Rezultatul este o masă nutrițională cu conținut scăzut de calorii personalizată. Daniely a adăugat: „Abilitatea de a pregăti, amesteca, forma și găti în mod automat alimente personalizate într-un singur dispozitiv este un concept cu adevărat revoluționar.

 

”Ideea este de a permite controlul complet al substanțelor folosite, în scopul creării unor mese sănătoase și gustoase care pot fi consumate imediat”. Braslavsky a prezentat noua tehnologie de imprimare a hranei la conferința ”3D Printing and Beyond: Current and Future Trends”, de la Universitatea Ebraică

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Strategii de design al produselor funcționale din carne
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat până în prezent informații limitate privind funcționalitățile fiziologice ale cărnii, au fost studiați câțiva compuși...