Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologia Gyotron, pentru decontaminarea cărnii

Autor: Meat MIlkmarți, 3 iunie, 2014

Dupa cum informeaza businesswire.com, la jumatatea acestui an, compania americana Gyrotron Technology a depus o cerere pentru Brevet provizoriu referitor la o tehnologie revolutionara care ar rezolva problema contaminarii carcaselor de carne, dar si a pestelui care ar urma sa intre in procesul de fabricatie. In esenta ei, tehnologia Gyotron, care se inscrie in linia prelucrarilor termice, se bazeaza prin conceperea unui dispozitiv care foloseste fizica plasmei si reactia la fuziune.

In teste, suprafata carnii a fost incalzita pentru o fractiune de secunda cu un flux plasmatic Gyrotron, constantandu-se faptul ca, in urma tratamentului, gradul de contaminare bacteriologica a fost diminuat cu mai mult de 300.000 de unitati.

Tehnologia de tratare este intr-atat de precisa, incat, procesul de incalzire este atat de rapid si este aplicat unei zone tinta intr-atat de precisa, atat ca intindere, cat si ca adancime, incat culoarea si textura carcasei de carne, in ansamblul ei, nu au fost compromise. Folosirea, ca sursa plasmatica, a microundelor de frecventa foarte inalta a condus la decontaminarea in foarte bune conditii a esantioanelor de carne pe care s-au efectuat toate testele.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...