Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologia Väderstad sparge recordurile agriculturii

Autor: Meat MIlkmarți, 15 aprilie, 2014

Constructorul suedez Väderstad a stabilit săptămâna trecută un nou record cu semănătoarea de prăşitoare Tempo R. La capătul unei curse de 24 de ore, o semănătoare Tempo R pe 12 rânduri a reuşit înfiinţarea unei suprafeţe de 306 hectare cu floarea soarelui, la o viteză medie de 19 km/h. Recordul a fost stabilit pe data de 4 aprilie, în localitatea bulgară Plevna.

Cursa a început la ora 13:45 pe 3 aprilie şi s-a încheiat 24 de ore mai târziu. A fost nevoie de patru şoferi pentru a face faţă acestei provocări. Au fost aplicate 62.500 de seminţe pe hectar, la o adâncime de 5 cm, informeaza Agroinfo.

„Mă simt foarte mândru de echipa care a făcut posibil acest lucru și colegii noștri care au dezvoltat maşina. Ne-a fost demonstrată capacitatea Tempo R de a semăna cu precizie la viteză mare”, a declarat Lars Thylén, manager de produs la Väderstad.

Considerat încă de la apariţia sa, în 2012, un cadru de referinţă în domeniul tehnicii de semănat prăşitoare, Tempo a crescut în popularitate dar şi în volum, odată cu lansarea lui Tempo R, un model rigid, cu o lăţime de lucru de până la 9,3 metri. Noua semănătoare se adresează cu precădere culturii porumbului, dar şi celei de floarea-soarelui, sorg sau soia.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...