Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologie de masurare a fragezimii carnii, cu infrarosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O noua tehnologie de masurare a fragezimii carnii, care foloseste razele infrarosii, ar putea fi brevetata anul acesta in Marea Britanie. Autoritatile britanice intentioneaza sa integreze noua tehnologie in cadrul unui proiect major care sa stimuleze cererea de carne de vita si de miel prin garantarea pe pachet a fragezimii produsului.

Folosirea acestei tehnologii impreuna cu alte metode de evaluare a carnii macre, stratului de grasime si a conformatiei carcasei ar putea revolutiona informatiile pe care le au fermierii si procesatorii inaintea sacrificarii, deschizand drumul catre plata directa a calitatii carcasei si a carnii, a explicat directorul Quality Meat Scotland.

Tehnologia trebuie testata pentru a putea fi integrata in echipamentele de abator, insa, spun specialistii, odata acceptata, ii va obliga pe fermieri sa isi alinieze productia la standardele abatorului pe care il aprovizioneaza.

Potențialul nanotehnologiei în ambalarea produselor din carne
Autor: Nora Marin  /   vineri, 18 octombrie 2019

Creșterea cererii pentru o producție durabilă, creșterea concurenței și luarea în considerare a preocupărilor legate de sănătate au condus industria cărnii pe calea inov[rii permanente. Industria cărnii din întreaga lume se concentrează azi, pe dezvoltarea de noi produse și procese din carne pentru a satisface cererea...

”Telemeaua de Sibiu” a primit certificare europeană IGP
Autor: meatmilk  /   joi, 17 octombrie 2019

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 16 octombrie 2019, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu” (IGP).   Telemeaua de Sibiu...