Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologie de masurare a fragezimii carnii, cu infrarosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O noua tehnologie de masurare a fragezimii carnii, care foloseste razele infrarosii, ar putea fi brevetata anul acesta in Marea Britanie. Autoritatile britanice intentioneaza sa integreze noua tehnologie in cadrul unui proiect major care sa stimuleze cererea de carne de vita si de miel prin garantarea pe pachet a fragezimii produsului.

Folosirea acestei tehnologii impreuna cu alte metode de evaluare a carnii macre, stratului de grasime si a conformatiei carcasei ar putea revolutiona informatiile pe care le au fermierii si procesatorii inaintea sacrificarii, deschizand drumul catre plata directa a calitatii carcasei si a carnii, a explicat directorul Quality Meat Scotland.

Tehnologia trebuie testata pentru a putea fi integrata in echipamentele de abator, insa, spun specialistii, odata acceptata, ii va obliga pe fermieri sa isi alinieze productia la standardele abatorului pe care il aprovizioneaza.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...