Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologie de masurare a fragezimii carnii, cu infrarosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O noua tehnologie de masurare a fragezimii carnii, care foloseste razele infrarosii, ar putea fi brevetata anul acesta in Marea Britanie. Autoritatile britanice intentioneaza sa integreze noua tehnologie in cadrul unui proiect major care sa stimuleze cererea de carne de vita si de miel prin garantarea pe pachet a fragezimii produsului.

Folosirea acestei tehnologii impreuna cu alte metode de evaluare a carnii macre, stratului de grasime si a conformatiei carcasei ar putea revolutiona informatiile pe care le au fermierii si procesatorii inaintea sacrificarii, deschizand drumul catre plata directa a calitatii carcasei si a carnii, a explicat directorul Quality Meat Scotland.

Tehnologia trebuie testata pentru a putea fi integrata in echipamentele de abator, insa, spun specialistii, odata acceptata, ii va obliga pe fermieri sa isi alinieze productia la standardele abatorului pe care il aprovizioneaza.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...