Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologie: exonia propune materiale ecologice pentru ambalarea carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(MediaMail) Producatorul iesean de ambalaje Exonia propune procesatorilor de carne un material special, cu proprietati speciale, destinat ambalarii produselor perisabile.

Aceasta folie multistrat reprezinta un progres tehnologic semnificativ in directia protectiei pe perioade indelungate a produselor perisabile. Functie de tipul produselor ce vor fi ambalate, materialul poate avea in componenta pana la sapte straturi, fiecare dintre acestea cu un rol foarte bine definit.

Extinderea termenului de valabilitate a produselor, in conditii de siguranta este un obiectiv pe care il vizam pe termen lung, a specificat domnul Adrian Ivan, directorul tehnic al fabricii Exonia. Daca adaugam si ca folia poate fi reciclata cu utilaje obisnuite existente deja in cadrul capacitatii de productie, nu este de mirare interesul crescut al vizitatorilor.

Dupa cum a declarat directorul comercial al producatorului de ambalaje Exonia, domnul Laurentiu Anghel, in Romania, peste 50% din alimente erau comercializate inca din anul 2008 in ambalaje vidate, din plastic sau hartie plastifiata, iar procentul va trebui majorat pana la 100%, conform negocierilor cu Uniunea Europeana.

Deja fabricile din Romania isi ambaleaza in special produsele alimentare, insa, de multe ori, din pacate in ambalaje necorespunzatoare. Unul dintre obiectivele prezentei companiei noastre la aceasta expozitie este de a informa corect si a prezenta solutiile cele mai performante adaptate la necesitatile de protectie aferente fiecarui produs, a spus Laurentiu Anghel.

In acest scop, toate fabricile din industria alimentara trebuie sa realizeze investitii in masini de ambalat dar mai ales in ambalaje corespunzatoare fiecarui tip de produs. Alegerea unui ambalaj necorespunzator poate duce la deprecierea prematura a produselor ambalate cu consecinte asupra sanatatii consumatorilor.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...