Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologie: exonia propune materiale ecologice pentru ambalarea carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(MediaMail) Producatorul iesean de ambalaje Exonia propune procesatorilor de carne un material special, cu proprietati speciale, destinat ambalarii produselor perisabile.

Aceasta folie multistrat reprezinta un progres tehnologic semnificativ in directia protectiei pe perioade indelungate a produselor perisabile. Functie de tipul produselor ce vor fi ambalate, materialul poate avea in componenta pana la sapte straturi, fiecare dintre acestea cu un rol foarte bine definit.

Extinderea termenului de valabilitate a produselor, in conditii de siguranta este un obiectiv pe care il vizam pe termen lung, a specificat domnul Adrian Ivan, directorul tehnic al fabricii Exonia. Daca adaugam si ca folia poate fi reciclata cu utilaje obisnuite existente deja in cadrul capacitatii de productie, nu este de mirare interesul crescut al vizitatorilor.

Dupa cum a declarat directorul comercial al producatorului de ambalaje Exonia, domnul Laurentiu Anghel, in Romania, peste 50% din alimente erau comercializate inca din anul 2008 in ambalaje vidate, din plastic sau hartie plastifiata, iar procentul va trebui majorat pana la 100%, conform negocierilor cu Uniunea Europeana.

Deja fabricile din Romania isi ambaleaza in special produsele alimentare, insa, de multe ori, din pacate in ambalaje necorespunzatoare. Unul dintre obiectivele prezentei companiei noastre la aceasta expozitie este de a informa corect si a prezenta solutiile cele mai performante adaptate la necesitatile de protectie aferente fiecarui produs, a spus Laurentiu Anghel.

In acest scop, toate fabricile din industria alimentara trebuie sa realizeze investitii in masini de ambalat dar mai ales in ambalaje corespunzatoare fiecarui tip de produs. Alegerea unui ambalaj necorespunzator poate duce la deprecierea prematura a produselor ambalate cu consecinte asupra sanatatii consumatorilor.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...