Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologie: exonia propune materiale ecologice pentru ambalarea carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(MediaMail) Producatorul iesean de ambalaje Exonia propune procesatorilor de carne un material special, cu proprietati speciale, destinat ambalarii produselor perisabile.

Aceasta folie multistrat reprezinta un progres tehnologic semnificativ in directia protectiei pe perioade indelungate a produselor perisabile. Functie de tipul produselor ce vor fi ambalate, materialul poate avea in componenta pana la sapte straturi, fiecare dintre acestea cu un rol foarte bine definit.

Extinderea termenului de valabilitate a produselor, in conditii de siguranta este un obiectiv pe care il vizam pe termen lung, a specificat domnul Adrian Ivan, directorul tehnic al fabricii Exonia. Daca adaugam si ca folia poate fi reciclata cu utilaje obisnuite existente deja in cadrul capacitatii de productie, nu este de mirare interesul crescut al vizitatorilor.

Dupa cum a declarat directorul comercial al producatorului de ambalaje Exonia, domnul Laurentiu Anghel, in Romania, peste 50% din alimente erau comercializate inca din anul 2008 in ambalaje vidate, din plastic sau hartie plastifiata, iar procentul va trebui majorat pana la 100%, conform negocierilor cu Uniunea Europeana.

Deja fabricile din Romania isi ambaleaza in special produsele alimentare, insa, de multe ori, din pacate in ambalaje necorespunzatoare. Unul dintre obiectivele prezentei companiei noastre la aceasta expozitie este de a informa corect si a prezenta solutiile cele mai performante adaptate la necesitatile de protectie aferente fiecarui produs, a spus Laurentiu Anghel.

In acest scop, toate fabricile din industria alimentara trebuie sa realizeze investitii in masini de ambalat dar mai ales in ambalaje corespunzatoare fiecarui tip de produs. Alegerea unui ambalaj necorespunzator poate duce la deprecierea prematura a produselor ambalate cu consecinte asupra sanatatii consumatorilor.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...