Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de ambalare a cãrnii în flow pack

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Având în vedere noile tendinþe de ambalare, ULMA Packaging vine în întâmpinarea clienþior sãi cu o serie de soluþii pentru ambalarea în flow pack. Cuvântul ce defineºte cel mai bine acest tip de ambalare este “flexibilitate”.

Aceastã flexibilitate pleacã de la multitudinea de aplicaþii pentru care pot fi folosite maºinile flow pack: produse individuale – pui întregi, bucãþi de carne proaspãtã, produse fierte afumate, salamuri, caserole – sau produse multiple – cârnaþi crud-uscaþi, cârnaþi proaspeþi în caserole, produse proaspete din carne de pui în caserole, etc. De asemenea, flexibilitatea acestui tip de ambalare constã în multiplele reglaje ce se pot face pe maºinã pentru fiecare produs fãrã a necesita înlocuiri de componente mecanice (gen matriþe).

FLOW VAC® este o aplicaþie de tip flow pack care creeazã o pungã în acord cu mãrimea produsului, pungã ce intrã într-o maºinã de vidat, iar apoi într-un tunel de contracþie. Un avantaj major al acestei aplicaþii îl reprezintã diminuarea costurilor pe pachet datoritã reducerii numãrului de operatori.

Alte avantaje sunt:
• viteza de operare de pânã la 55 pachete/min
• posibilitatea integrãrii acestui echipament într-o linie de producþie,
• procentul mic de pachete devidate <1% • separarea automatã a pachetelor de cãtre maºinã face ca zona de sigilare sã rãmânã neatinsã, eliminându-se complet rebuturile datorate contaminãrii zonei de sigilare. O altã aplicaþie flow pack o reprezintã ambalarea salamurilor crud-uscate în atmosferã modificatã. Ca pacitatea acestor maºini pleacã de la 30 de pachete/ min pânã la 70 pachete/min (capacitate datã pentru un pachet cu lungimea de 400 mm cu sigila - re ermeticã ºi eurolock). Pentru aplicaþii la care nu este necesarã atmosfera modificatã, capacitatea poate creºte pânã la 120 pachete/min. Se pot integra etichetatoare ºi imprimante ce pun eticheta în mod automat ºi, de asemenea o pot imprima cu o multitudine de date reducându-se în mod substanþial numãrul de operatori necesari ambalãrii acestor produse. Aplicaþia BDF este deja prezentã în piaþã cu un real succes datoritã flexibilitãþii ºi capacitãþii mari de producþie a acestor maºini. O aplicaþie nouã a acestui tip de film o reprezintã puiul întreg fãrã caserolã în atmosferã modificatã. Avantajele acestei soluþii sunt eliminarea caserolei, posibilitatea imprimãrii filmului, ermeticitatea pachetului ºi mãrirea duratei de valabilitate.

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...