Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de ambalare

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Cuvantul-cheie pentru echipamentele de ambalare este, in ultimii ani, performanta. Criza economica a redus bugetele de investitii in echipamente ale companiilor, fortandu-i pe producatorii de utilaje de ambalare sa ofere produse tot mai performante pentru a ramane competitivi. In randurile de mai jos puteti citi despre cateva astfel de echipamente si ambalaje inovatoare, care au fost recent prezentate sau urmeaza a fi prezentate toamna aceasta la targurile de profil.

Inovatie germana, film de ambalare antimicrobian
Institutul german Fraunhofer a anuntat, de curand, crearea unei folii inovatoare care elibereaza, in contact cu suprafata produsului, substante antimicrobiene (acid sorbic – E200). Carnea cruda sau gatita isi pastreaza, astfel, aspectul proaspat, culoarea, textura si mirosul pentru mai multe zile. Inovatia institutului Fraunhofer consta in folia cu eliberare controlata a agentilor antimicrobieni pe suprafata produsului, care este cel mai usor supusa contaminarii. Testele efectuate acolo au aratat o reducere de patru ori a bacteriei E.coli la o saptamana dupa contaminarea si ambalarea unei bucati de muschi de porc. Sectorul ambalajelor antimicrobiene este de-abia la inceput si se dezvolta rapid, fiind reglementat prin directiva UE 450/2009. In Japonia, ele se folosesc deja pe scara larga, argintul si etanolul fiind printre principalele susbstante active utilizate.
Sursa: www.fraunhofer.de

Masina de etichetare ecologica Nobac 125
Compania americana Ravenwood va prezenta la sfarsitul acestei luni, la expozitia din Chicago, noua sa masina de etichetare Nobac 125, creata pentru a veni in intampinarea dorintelor de viteza, fiabilitate si sustenabilitate ecologica ale producatorilor si ale comerciantilor. Foloseste etichete ecologice, integral reciclabile, dintr-un material mai gros, care nu permite incretirea sau sifonarea si le ataseaza produsului printr-o tehnologie care nu necesita adezivi. Poate fi conectata la un cantar atunci cand se doreste imprimarea greutatii produsului pe eticheta. Ravenwood, prezenta pe multe piete din SUA si din Europa, este una dintre companiile cu cea mai mare viteza de extindere pe pietele internationale din SUA si din Europa, datorita componentei ecologice care devine tot mai importanta pentru producatori si pentru consumatori.
Sursa: www.ravenwood.co.uk

Artic – linie orizontala de ambalare in atmosfera modificata
Compania ULMA Packaging, cu retea de distributie globala, ofera un utilaj de inalta performanta, destinat ambalarii carnii crude sau gatite in pachete sigilate ermetic, intr-un amestec de gaz protector, care impiedica dezvoltarea microorganismelor. Panoul de control are un ecran sensibil la atingere, prin care se pot stabili parametrii fiecarui produs (lungimea pungii, viteza, temperatura etc.). Utilajul este fabricat din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, in asa fel incat sa se evite acumularea murdariei si a reziduurilor. Banda de alimentare are o lungime de doi metri si senzori care avertizeaza in cazul in care lipseste ambalajul, produsul sau pachetul final este plasat in loc gresit. Optional, i se poate adauga o celula foto pentru imprimarea de text pe pachete.

Dunapack își extinde operațiunile de producție a cartonului ondulat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) Divizia Dunapack Packaging își amplifică operațiunile în România prin noua fabrică de ambalaje din carton ondulat aflată în zona Bucureștiului și prin modernizarea tehnică semnificativă a fabricii existente DunapackRambox   Grupul de firme deținut de familia Prinzhorn își întărește centrul de producție...

Potențialul nanotehnologiei în ambalarea produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 25 octombrie 2017

Creșterea cererii pentru o producție durabilă, creșterea concurenței și luarea în considerare a preocupărilor legate de sănătate au condus industria cărnii pe calea inovării permanente. Industria cărnii din întreaga lume se concentrează azi, pe dezvoltarea de noi produse și procese din carne pentru a satisface cererea...

Tehnologii de ambalare

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Cuvântul-cheie pentru echipamentele de ambalare este, în ultimii ani, performanþa. Criza economicã a redus bugetele de investiþii în echipamente ale companiilor, forþându-i pe producãtorii de utilaje de ambalare sã ofere produse tot mai performante pentru a rãmâne competitivi. În rândurile de mai jos puteþi citi despre câteva astfel de echipamente ºi ambalaje inovatoare, care au fost recent prezentate sau urmeazã a fi prezentate în toamna aceasta la târgurile de profil.

Utilaj de termoformare Rollstock de doar 2.5 m2
Utilajul VC999 RS Compact permite ambalarea rapidã ºi puþin costisitoare, ocupând puþin spaþiu, ceea ce îl recomandã fabricilor mici, supermarketurilor ºi restaurantelor, sau fabricilor mari, ca tehnologie suplimentarã pentru perioadele de producþie crescutã. Prin ecranul sensibil la atingere pot fi setate 20 de programe care permit ambalarea în atmosferã modificatã, sub vacuum sau sigilarea pechetelor de diferite dimensiuni. Lungimea porþiunii de încãrcare este de 580 de mm, iar greutatea echipamentului ajunge la 900 de kg. În timpul ambalãrii, filmul rigid sau flexibil este întins la maximum, ceea ce duce la o eficienþã mai mare decât în cazul altor utilaje de termoformare. Totodatã, existã opþiunea selectãrii unor cicluri de producþie rapide pentru a economisi timp.
Sursa: www.vc999.ch

Aparat performant de sigilat tãvi – Ishida
Noul QX –1100 Ishida oferã flexibilitatea unui utilaj de sigilat tãvi manual, dar lucreazã cu viteze rezervate, pânã acum, sigilatoarelor de dimensiuni mari ºi funcþionare rigidã. Echipamentul revoluþionar se remarcã printr-un control excepþional, atât asupra procesului de sigilare, cât ºi asupra atmosferei, ºi oferã cea mai bunã calitate posibilã, atractivã ºi pentru consumatori ºi pentru producãtor. Cu un consum redus de aer ºi de gaz, QX -1100 sigileazã 200 de tãvi pe minut, e uºor de curãþat, are funcþie de monitorizare a atmosferei modificate ºi o interfaþã uºor de utilizat.
Sursa: www.ishidaeurope.com

Arctic – linie orizontalã de ambalare în atmosferã modificatã
Compania ULMA Packaging, cu reþea de distribuþie globalã, oferã un utilaj de înaltã performanþã destinat ambalãrii cãrnii crude sau gãtite în pachete sigilate ermetic, într-un amestec de gaz protector care împiedicã dezvoltarea microorganismelor. Panoul de control are un ecran sensibil la atingere, prin care se pot stabili parametrii fiecãrui produs (lungimea pungii, viteza, temperatura etc.). Utilajul este fabricat din oþel inoxidabil de cea mai bunã calitate, în aºa fel încât sã se evite acumularea murdãriei ºi a reziduurilor. Banda de alimentare are o lungime de doi metri ºi senzori care avertizeazã în cazul în care lipseºte ambalajul, produsul sau pachetul final este plasat în loc greºit. Opþional, i se poate adãuga o celulã foto pentru imprimarea de text pe pachete.

Inovaþie germanã – film de ambalare antimicrobian
Institutul german Fraunhofer a anunþat, luna aceasta, crearea unei folii inovatoare care elibereazã, în contact cu suprafaþa produsului, substanþe antimicrobiene (acid sorbic – E200). Carnea crudã sau gãtitã îºi pãstreazã, astfel, aspectul proaspãt, culoarea, textura ºi mirosul pentru mult mai multe zile. Inovaþia institutului Fraunhofer constã în folia cu eli – berare controlatã a agenþilor antimicrobieni pe suprafaþa produsului, care este cel mai uºor supusã contaminãrii. Testele efectuate acolo au arãtat o reducere de patru ori a bacteriei E.coli la o sãptãmânã dupã contaminarea ºi ambalarea unei bucãþi de muºchi de porc. Sectorul ambalajelor antimicrobiene este de-abia la început ºi se dezvoltã rapid, fiind reglementat prin directiva UE 450/2009. În Japonia, ele se folosesc deja pe scarã largã, argintul ºi ethanolul fiind printre principalele substanþe active utilizate.
Sursa: www.fraunhofer.de

Maºinã de etichetare ecologicã Nobac 125
Compania americana Ravenwood va prezenta, la sfârºitul acestei luni, la expoziþia din Chicago, noua sa maºinã de etichetare Nobac 125 creatã pentru a veni în întâmpinarea dorinþelor de vitezã, fiabilitate ºi sustenabilitate ecologicã ale producãtorilor ºi ale comercianþilor. Foloseºte etichete ecologice, integral reciclabile, dintr-un material mai gros, care nu permite încreþirea sau ºifonarea ºi le ataºeazã produsului printr-o tehnologie care nu necesitã adezivi. Poate fi conectatã la un cântar atunci când se doreºte imprimarea greutãþii produsului pe etichetã. Ravenwood, prezentã pe multe pieþe din SUA ºi din Europa, este una dintre companiile cu cea mai mare vitezã de extindere pe pieþele internaþionale din SUA ºi din Europa, datoritã componentei ecologice, care devine tot mai importantã atât pentru producãtori, ºi pentru consumatori.
Sursa: www.ravenwood.co.uk

Linie completã de ambalare Ultim-11–S
Compania belgianã Pattyn, cu peste 50 de ani de experienþã în fabricarea utilajelor de ambalare, a creat recent linia Ultim-11-S, care formeazã pungi din rola de folie, le umple ºi le sigileazã, putând funcþiona 24/7 chiar ºi în mediu umed. Se pot ambala, astfel, cu uºurinþã, diverse produse îngheþate, precum pulpe de pui, cuburi de carne, hamburgeri etc. Utilajul formeazã din folia de polietilenã punga la dimensiunile dorite, prin sigilare termicã, o plaseazã sub dispozitivul de umplere ºi o deschide. Dupã ce cantitatea programatã de produse este introdusã în pungã ºi distribuitã optim cu ajutorul unui suport care vibreazã, aceasta este direcþionatã cãtre staþia de sigilare. Opþional, i se poate ataºa un dispozitiv de umplere în tãvi.
Sursa www.pattyn.com

Revoluție în ambalarea cărnii proaspete: Tehnologia SSL
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 februarie 2018

La începutul lunii martie a acestui an, compania Krehalon, parte a concernului japonez Kureha, a organizat la Frankfurt demonstrații live ale unui concept revoluționar de ambalare secundară a cărnii proaspete, care a atras atenția companiilor de carne din întreaga lume, aflate în căutare idei proaspete și inovatoare. Acest nou concept de...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a...

Sisteme robotizate de ambalare și paletizare a produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Suntem în fața unei noi revoluții industriale, „Industry 4.0”, care își pune amprenta tot mai mult în viața noastră, iar eficiența folosirii roboților în industrie câștigă tot mai mult teren pe zi ce trece. Conectarea multor procese și produse la internet, prezența senzorilor, expansiunea comunicațiilor wireless, dezvoltarea...

Dunapack își extinde operațiunile de producție a cartonului ondulat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) Divizia Dunapack Packaging își amplifică operațiunile în România prin noua fabrică de ambalaje din carton ondulat aflată în zona Bucureștiului și prin modernizarea tehnică semnificativă a fabricii existente DunapackRambox   Grupul de firme deținut de familia Prinzhorn își întărește centrul de producție...

Potențialul nanotehnologiei în ambalarea produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 25 octombrie 2017

Creșterea cererii pentru o producție durabilă, creșterea concurenței și luarea în considerare a preocupărilor legate de sănătate au condus industria cărnii pe calea inovării permanente. Industria cărnii din întreaga lume se concentrează azi, pe dezvoltarea de noi produse și procese din carne pentru a satisface cererea...

Tehnologii de ambalare

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Sectorul ambalajelor beneficiaza de fonduri importante de cercetare, iar competitia dintre companiile din domeniu duce la un numar mare de inovatii inregistrate anual. Este vorba despre ambalaje sau utilaje de ambalare care economisesc spatiu, sunt atractive pe raft, sunt flexibile si economice. In paginile urmatoare, va prezentam ultimele brevete puse in practica si comercializate in prezent in Europa.


Ambalare individuala in felii cu pungile Cryovac® Portion-Pull
Producatorul Sealed Air ofera, de luna trecuta, ambalajele alimentare Cryovac Portion–Pull, care permit desfacerea folie cu folie a feliilor de produse, pastrând portiunile ramase mai proaspete pentru mai mult timp. Pungile Portion-Pull incorporeaza folii orizontale sigilabile individual, care pot fi indepartate una câte una, pe masura ce se consuma produsul. Toate ambalajele pot fi folosite cu sistemele de vacuum Cryovac. Ambalajele sunt disponibile in diverse variante de marime, cu latimea cuprinsa intre 7 si 35 de centimetri si lungimea intre 15 si 61 de centimetri. Greutatea produselor impachetate, bucati de carne sau delicatese presate, variaza intre 177 de grame si 9 kg.

Sursa: www.cryovac.com

Filme flexibile termoformate Multifol de la Südpack
Compania germana Südpack comercializeaza filme flexibile de pâna la sapte straturi, care se adapteaza oricarei necesitati de ambalare, putând primi un strat-bariera suplimentar atunci când e necesar. Flexibile, rezistente la intepare, filmele impresioneaza prin transparenta excelenta, stralucirea stratului exterior si grosimea redusa. Pentru producatori, un alt avantaj consta in rezistenta crescuta la inghetare, fierbere si pasteurizare (pâna la 110 °C) si sterilizare (pâna la 121 °C). In cazul gamei Multifol G-Plus, temperatura suportata este chiar de 140 °C. Investitiile in cercetare facute de compania germana, fondata in 1964, au dus la un raport bun intre calitatea ambalajelor oferite si pretul de vânzare al acestora.

Sursa: www.suedpack.com

Utilaj de etichetat POSI 300 – Koch
Complet automatizat si capabil sa memoreze 26 de programe pentru diferite produse, POSI 300 lipeste etichetele pe fata sau pe spatele pachetelor flexibile, tavilor rigide cu atmosfera modificata, cutiilor si a altor produse finite. Principala sa caracteristica este, insa, capacitatea de a lipi eficient etichete pe suprafetele neregulate, precum caserolele cu pui intregi acoperiti cu folie sau bucatile de carne cu os. Banda transportoare este destinata pachetelor cu o latime de pâna la 43 de centimetri.

Tavile transparente Clearfresh – Linpac
In ultimii ani, exista pe pietele europene tendinta de a ambala carnea in tavi rigide transparente, mai degraba decât in tavi de polistiren. Motivul principal este dorinta consumatorilor de a vedea produsul pe care il cumpara din toate unghiurile. Spre diferenta de tavile semitransparente de propilena, ambalajele Clearfresh, din polistiren ne-expandat ofera claritate maxima, fiind laminate cu un film-bariera pentru a prelungi viata produsului la raft. Linpac este liderul global in productia de polistiren expandat si de plastic flexibil.

Sursa: www.linpac.com

Banda transportoare cu motor incorporat
Producatorul britanic Dorner a lansat recent o banda transportoare conceputa special pentru sectiile de impachetare unde spatiul este mic sau unde e nevoie de loc liber in jurul benzii. Denumita iDrive, banda este singura care are motorul incorporat in cadru si nu atasat in exterior. Putând fi ingusta de doar 75 de mm, cu lungimi de pâna la 3.600 de mm, iDrive ajunge la viteze de 30m/min si la o capacitate maxima de incarcare de 13 kg. Directia de rulare a benzii este reversibila, iar viteza poate fi controlata si de la distanta. Utilajul are incorporati senzori de presiune care permit ajustarea la timp a parametrilor de utilizare, astfel incât necesitatile de service sa fie minime.

Sursa: www.dornerconveyor.com

Noua generatie de Masini de ambalat prin termoformare
ULMA prezinta noua gama de masini de termoformare, concepute sa poata fi igienizate cu ajutorul apei la inalta presiune. Cerintele actuale pun accentul tot mai mult pe igienizarea prin spalare si curatarea in profunzime a tuturor elementelor ce pot intra in contact cu produsul si care pot fi susceptibile de contaminare. Pentru a atinge nivelele inalte de igiena, ULMA a regândit designul masinilor pentru a putea rezista actiunii corozive a detergentilor, a sistemelor de curatare cu apa la inalta presiune si a procedurilor de dezinfectare.
ACCESIBILITATE
Zonele in care se puteau acumula reziduuri sau alte impuritati au fost eliminate si s-a facilitat accesul pentru curatare. Designul orientat catre igiena nu a fost limitat doar la zonele vizibile, ci a fost integrat si cu partile “invizibile” ale masinii.

SUFRAFETE CU AUTOSCURGERE
Toate suprafetele permit scurgerea apei, a detergentilor si a dezinfectantilor in timpul procedurilor de curatare sau de dezinfectare, iar interiorul masinii a fost conceput sa nu permita acumularea reziduurilor solide si lichide.

CONTACTELE DINTRE PARTI
Zonele unde reziduurile se pot acumula pot crea medii propice dezvoltarii bacteriilor. Pentru a impiedica acest lucru, a fost necesara tratarea suprafetelor, evitându-se unghiurile ascutite, ceea ce permite curatarea efectiva a zonelor dintre partile aflate in lucru.
REZISTENTA LA COROZIUNE
Se foloseste atât inox de inalta calitate, precum si alte materiale pentru industria alimentara, oferin­du-se o constructie complet rezistenta la coroziune.

GRADUL DE PROTECTIE IP
Zonele critice ale masinii electrice si pneumatice sunt protejate de compartimente special concepute, oferind un grad de protectie de IP 67 sau chiar IP 69. Panoul electric al masinii poate fi separat complet si montat intr-o zona protejata. Noua gama de masini de termoformare TFS include 6 modele diferite, plecând de la conceptul “sanitation”.

TFS 700, modelul cu specificatiile cele mai inalte din noua gama de masini, a fost dezvoltat pe un cadru flexibil ce permite folosirea de filme cu latimi de la 320 la 720 de mm. Masina este capabila sa formeze pachete cu adâncime de pâna la 210 mm si avans de pâna la 1.100 mm, permitând un nivel de productie ridicat si o multitudine de formate.
CONSTRUCTIE
Masina are un cadru robust, sisteme de ridicare a matritelor cu doua sau trei coloane pneumatice sau electrice. Toate elementele masinii sunt controlate de un PC industrial, cu posibilitatea obtinerii de date statistice referitoare la productie.

Au fost concepute interfete necesare integrarii in linii de ambalare automata, ce incorporeaza elemente ca: sisteme de detectie automata a produselor, roboti de alimentare, sisteme de inspectie a pachetelor, verificarea sigilarii pachetului, roboti pentru baxare si paletizare etc.

Gama completa de masini TFS 200, 300, 400, 500, 600 si 700 pastreaza caracteristicile specifice ale marcii ULMA, ce o diferentiaza la nivel international: usurinta in exploatare, interfata simpla si prietenoasa, usurinta in intretinere, flexibilitatea si ergonomia.

Revoluție în ambalarea cărnii proaspete: Tehnologia SSL
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 februarie 2018

La începutul lunii martie a acestui an, compania Krehalon, parte a concernului japonez Kureha, a organizat la Frankfurt demonstrații live ale unui concept revoluționar de ambalare secundară a cărnii proaspete, care a atras atenția companiilor de carne din întreaga lume, aflate în căutare idei proaspete și inovatoare. Acest nou concept de...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral, oferă beneficii pentru sănătate, de la combaterea diabetului la creșterea densității osoase, la îmbunătățirea memoriei și a...

Sisteme robotizate de ambalare și paletizare a produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Suntem în fața unei noi revoluții industriale, „Industry 4.0”, care își pune amprenta tot mai mult în viața noastră, iar eficiența folosirii roboților în industrie câștigă tot mai mult teren pe zi ce trece. Conectarea multor procese și produse la internet, prezența senzorilor, expansiunea comunicațiilor wireless, dezvoltarea...

Dunapack își extinde operațiunile de producție a cartonului ondulat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) Divizia Dunapack Packaging își amplifică operațiunile în România prin noua fabrică de ambalaje din carton ondulat aflată în zona Bucureștiului și prin modernizarea tehnică semnificativă a fabricii existente DunapackRambox   Grupul de firme deținut de familia Prinzhorn își întărește centrul de producție...

Potențialul nanotehnologiei în ambalarea produselor din carne
Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 25 octombrie 2017

Creșterea cererii pentru o producție durabilă, creșterea concurenței și luarea în considerare a preocupărilor legate de sănătate au condus industria cărnii pe calea inovării permanente. Industria cărnii din întreaga lume se concentrează azi, pe dezvoltarea de noi produse și procese din carne pentru a satisface cererea...