Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare in industria carnii de porc

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Industria prelucrarii carnii de porc si nu numai se bucura de mult dinamism, procesatorilor fiindu-le puse la dispozitie utilaje tot mai eficiente si mai fiabile, rezultate ale inovatiilor rapide din acest sector. Fie ca vorbim de scanare cu raze X, de portionare bazata pe analize tridimensionale, de comasarea mai multor functii intr-un singur dispozitiv, utilajele moderne ofera viteze de productie foarte mari, posibilitatea igienizarii rapide si rezistenta crescuta. In paginile urmatoare, va prezentam cateva dintre cele mai bune modele existente in prezent in oferta producatorilor de profil.

Dispozitivul de portionat Marel cu scanner 3D
Marel Food Systems a lansat recent cel mai modern dispozitiv de portionat, I-Cut 10 Portion Cutter, un echipament de ultima generatie, care scaneaza tridimensional bucatile de carne, le taie dupa norme de lungime si greutate prestabilite, reduce pierderile, necesita foarte putin personal si se potriveste procesatorilor de orice calibru, avand dimensiuni mici. Producatorul, cu o vasta experienta in dispozitive de portionare, se mandreste cu un utilaj fiabil, flexibil si usor de curatat, datorita celor doua usi de acces la cutitul de taiere si la banda de lucru. Viteza I-Cut 10 ajunge la 220 de taieri pe minut, cu o deviere de numai 1-2 grame in cazul bucatilor de sub 100 de grame, si de 1-2% pentru cele de greutate mai mare. Optional, produsele transate pot fi conduse catre o zona de ambalare in tavi.
Sursa: |www.marel.com|

Taietor si malaxor Mado Supra 70 SL
Printre cele mai performante utilaje de procesare a carnii disponibile in prezent, se numara si taietorul-malaxor Mado Supra 70 SL de la Koch, cu termometru digital integrat si ecran LCD. Printre avantajele aduse de dispozitivul de rotire performant, beneficiar al unei tehnologii inovative, se numara rezistenta mare la uzura, fiabilitatea si nivelul redus de zgomot si vibratii, in comparatie cu majoritatea utilajelor similare prezente pe piata. Vasul are capacitatea de 70 de litri, se poate roti de pana la 18 ori pe minut, in doua directii, si este fabricat din otel inoxidabil neted, fiind deosebit de usor de curatat si sterilizat. Cele sase cutite pot lucra cu pana la 5.000 de rotatii pe minut. Utilajul poate fabrica sute de produse diferite, printre care: diverse tipuri de carnati, pate, hot-dog, chiftele, salam, chorizo sau carne tocata.
Sursa: |www.kochequipment.com|

Masina de feliat KT FS 19
Dispozitivul FS 19 este destinat micilor procesatori de carne, magazinelor si restaurantelor, fiind capabil sa felieze sau sa taie fasii sau cuburi carnea dezosata de porc, pui sau vita, cruda sau fiarta, precum si ficatul sau anumite fructe si legume. Feliile rezultate au grosimi cuprinse intre 4 si 27 de mm, iar capacitatea de productie ajunge la 1.500 de kg pe ora. Complet automatizat, fabricat din otel inoxidabil, utilajul elimina riscul oricarui accident de munca si este, totodata, usor de intretinut si utilizat. Producatorul ofera, optional, accesorii precum seturi de lame de diverse marimi, roti de sustinere sau tava suplimentara de alimentare cu carne.
Sursa: |www.superiorfoodmachinery.com|

Camera multifunctionala Kerres RET 1900
Compania germana Kerres, cu o experienta de aproape 45 de ani in productia camerelor de afumare, ofera procesatorilor mici si medii din industria carnii un nou utilaj multifunctional, cu functii de afumare, racire, gatire cu abur, uscare si rotisare, avand dimensiunile de 137x127x196 cm si o capacitate de pana la 270 de kilograme. Camera de afumare este dotata cu generator de fum semiautomat sau integral automat, pe baza de rumegus sau lichid de fum si cu un sistem de circulatie a aerului care previne pierderile mari de greutate ale materiei prime. Printre avantajele acestui utilaj, se mai numara si nivelul redus de zgomot, precum si un sistem de incalzire care economiseste energie. Controlul este automatizat integral datorita microprocesorului de ultima generatie.
Sursa: |www.kerres-smokeair.com|

Fierastraul de taiat oase C/E 165
Utilajul C/E 165, produs de compania italiana La Minerva, se diferentiaza de alte masini de taiat oase printr-un motor de inalta viteza, de 15 m/s, prevazut cu autoventilare pentru folosinta indelungata si izolat de suprafata de lucru intr-o carcasa impermeabila. Echipat cu un disc in diametru de 208 mm, care poate realiza taieturi de pana la 190 de mm adancime, utilajul poate fi igienizat rapid si eficient, partile care intra in contact cu materia prima fiind fabricate din otel inoxidabil. Destinat centrelor de prelucrare a carnii, magazinelor, cantinelor si restaurantelor, C/E 165 se dovedeste usor de utilizat si transportat, greutatea sa fiind de doar 36 de kilograme.
Sursa: |www.laminerva.it|

Sistem de detectare a fragmentelor de oase cu raze X
Cautarea fragmentelor de oase in bucatile de file necesita mult timp si se desfasoara lent. Noul sistem Ishida GA detecteaza, cu ajutorul razelor X, resturi de oase cu diametrul de pana la 0,3 mm, inspectand 160 de bucati de file pe minut. Totodata, dispozitivul poate semnaliza cand bucatile de file nu au forma sau greutatea prestabilita. Utilajul este proiectat pentru a functiona 24 de ore din 24, iar banda transportoare poate fi indepartata manual, fara ajutorul unor unel­te speciale, si repozitionata foarte rapid dupa igienizare. Repornirea se face in doar 90 de secunde.
Sursa: |www.ishida.com|

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...