Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii inovatoare de procesare a carnii

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Criza economica a schimbat necesitatile de echipamente ale producatorilor din industria carnii, reducând posibilitatea achizitionarii unei intregi linii de productie. Utilajele noi trebuie, astfel, sa fie adaptabile tehnologiilor deja existente in fabrici, sa fie eficiente, silentioase si sa economiseasca resursele de materii prime si energie. Tocmai pe aceste caracteristici insista si producatorii de echipamente in prezentarile lor, garantând o functionare optima de mai multi ani si o nevoie de service redusa. Gasiti mai jos o selectie de sase utilaje de ultima ora, programabile electronic, fiabile si usor de igienizat.


Echipament de control al procentului de grasime din carne ProFoss
Compania daneza Foss a lansat, in luna iulie a acestui an, linia ProFoss de analiza a continutului de grasime din carnea procesata. Echipamentul ana­lizeaza continuu materia prima, ajustând continutul pentru a permite pastrarea unui procent constant de grasime. Spre deosebire de majoritatea echipamentelor similare,

Pro-Foss poate fi integrata usor oricarei linii de productie, indiferent de marca acesteia, fiind de mare ajutor mai ales in cazul produselor precum salam, cârnati sau mortadella. Unitatea de analiza este instalata intr-o carcasa solida, de unde transfera, la intervalele dorite, informatii catre un monitor electronic. Rezultatele masurarii au acelasi nivel de acuratete ca si cele de laborator.
Sursa: www.foss.dk

Linia de umplut tavi ATF 120 – Grasselli
Garantata timp de trei ani, linia de umplut tavi ATF 120 a producatorului italian Grasselli este complet independenta si programabila dupa dorinta. Continutul poate fi asezat in tavi, in grupuri de una, doua sau trei felii sau in diverse alte combinatii alese cu usurinta de programator. Echipamentul, alcatuit in intregime din otel inoxidabil, are doua linii separate de productie ce pot fi setate diferit. Toate miscarile sunt servo-controlate pentru a garanta precizie totala si pentru a mentine curate marginile tavilor inainte de sigilare. De asemenea, toate piesele care intra in contact cu materia prima pot fi indepartate si spalate separat.

Sursa: www.grasselli.com

Robotii de alimentare seria HP E de la Vemag
Compania daneza Foss a lansat, in luna iulie a acestui an, linia ProFoss de analiza a continutului de grasime din carnea procesata. Echipamentul analizeaza continuu materia prima, ajustând continutul pentru a permite pastrarea unui procent constant de grasime. Spre deodebire de majoritatea echipamentelor similare, Pro-Foss poate fi integrata usor oricarei linii de productie, indiferent de marca acesteia, fiind de mare ajutor mai ales in cazul produselor precum salam, cârnati sau mortadella. Unitatea de analiza este instalata intr-o carcasa solida, de unde transfera, la intervalele dorite, informatii catre un monitor electronic. Rezultatele masurarii au acelasi nivel de acuratete ca si cele de laborator.

Sursa: www.foss.dk

Utilaj de gatit de mare viteza FPC
Produse in Olanda, utilajele modulare FPC ofera posibilitatea gatirii rapide a liniilor de cârnati. Produsele sunt incalzite simultan pe ambele parti, astfel incit transferul de temperatura sa fie maxim. Schimbul rapid de energie, precum si racirea imediata garanteaza o micsorare minima a produsului, fara arderea suprafetei exterioare. Totodata, operatorul poate alege gradul de colorare a produselor. Dimensiunea si forma acestora ramân neschimbate, multumita transportarii pe o banda performanta. Masinile sunt programabile de la un panou electronic intuitiv, usor de utilizat de catre toti angajatii.

Sursa: www.foodprocessingconcepts.com

Masina performanta de recuperare a carnii de pe oase
Utilajul DMM 10 Townsend este destinat producatorilor de cârnati, salam si mortadella, din carne de vita, oaie sau porc, putând procesa pâna la 900 de kg de materie prima pe ora. Intr-o prima etapa, utilajul selectioneaza oasele de anumite dimensiuni si le directioneaza catre camera de presare, unde carnea este recuperata fara a genera fragmente de os care sa necesite scanare ulterioara. Dupa trecerea printr-un filtru, oasele ajung intr-un container special, iar carnea poate fi transportata catre utilajele de productie a hamburgerilor, cârnatilor etc. Are dimensiunile de 3255 mm X 1755 mm X 1870 mm si greutatea de 2400 de kg. Compania americana Townsend are si o unitate de productie in Olanda.

Sursa: www.townsendg.com

Mixerele Karl Schnell

Compania germana Karl Schnell ofera producatorilor din industria carnii mixere cu capacitate de la 30 la 6000 de litri, controlate de la un panou central si echipate cu platforma de ridicare, sisteme de racire, de vacuum, de masurare a temperaturii si de cântarire. Acestea pot amesteca materie prima de orice vâscozitate si tempe­ratura si pot fi conectate, cu mici ajustari, la majoritatea echipamentelor existente deja in fabrici. Potrivit eva­lu­a­rilor din revistele europene de specialitate, cele mai importante caracteristici ale acestor mixere sunt fiabilitatea, costurile mici de intretinere si igienizarea usoara si rapida.

Sursa: www.karlschnell.de

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...

Spre o nouă eră a lactatelor
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Atitudinile consumatorilor față de produsele lactate se schimbă în întreaga lume. Odată anunțat doar ca parte a unei diete echilibrate, utilizarea laptelui în unele categorii a fost în declin, în ultimele două decenii, în special în piețele în care s-au adus cele mai importante acuze, în cea mai mare parte a lor, nefondate:...