Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologii neconvenționale la Timișoara

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

În cadrul Târgului Internaţional RoEnergy, care se va desfăşura la Timişoara în perioada 5-7 noiembrie 2013, tematica surprinde tehnologii de obținerea energiilor neconvenționale din biomasă, biogaz, cogenerare, energie solară, PV, eficienţa energetică, infrastructura energetică, soluţii termice, microhidroenergie, e-mobility, şi altele, destinate inclusiv fermierilor și companiilor din industria alimentară.

“Deşeurile menajere, deşeurile industriale, soarele, apa, vântul reprezintă surse inepuizabile din care se poate obţine energie electrică şi termică ori frig. Un consumator de energie poate deveni, în anumite condiţii, producător de energie, astfel că în loc de pierderi, acesta va înregistra câştiguri. Participaţi la a IV-a a Târgului Internaţional de Energii Regenerabile şi Eficientă Energetică RoEnergy Timişoara, şi aflaţi cât costă implementarea unor astfel de tehnologii”, susţin organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, la RoEnergy Timişoara vizitatorii pot afla, direct de la specialişti, ce tehnologii se potrivesc cel mai bine pe profilul tehnic şi financiar al organizaţiei sau exploataţiei, în cazul în care sunt fermieri.
Vor participa la eveniment companii cu expertiză şi tradiţie în (Germania, Austria, Cehia, Italia, România, etc), care vor explica avantajele producerii de energie din surse regenerabile.

În data de 5 noiembrie 2013 va avea loc Conferinţa Energia solară în România, “Prezent şi viitor în Energia solară”, ediţia a IV-a, secţiuni: Câtă energie poate produce un acoperiş, Proiecte fotovoltaice, dificultăţi şi provocări, Eficienta energetică, iar 6 noiembrie 2013 va avea loc o altă conferinţă – Bioenergia în România: “Bioenergie (biomasa, biogaz, cogenerare) în ferme şi fabrici, între realităţi şi oportunităţi”, organizată în parteneriat cu Asociaţia Română Biomasa şi Biogaz (ARBIO).(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...