Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologiile de reciclare ambalaje alimentare au cunoscut progres major

Autor: Meat MIlkvineri, 25 octombrie, 2013

Axion Consulting a cunoscut un progres major în tehnologiile de sortare care pot crește reciclarea a aproximativ 180.000 tone de deșeuri de polipropilenă (PP) în fiecare an, însemnând pahare, tuburi și tăvi, informează Dairy Reporter.

Cercetarea se axează pe dezvoltarea unui proces automat care foloseșterețele de defracție pentru a identifica și separa deșeurile de PP care au luat contact cu alimentele de cele care nu au fost în contact cu alimentele.

Potrivit normelor de ambalare europene PP care a fost în contact cu direct cu alimentele pot fi reciclate pentru a fi folosite într-un nou grad de ambalare alimente în PP.

Richard McKinlay, inginer chimist la Axion Consulting care a ajutat la construirea unui prototip demonstrativ al proiectului în parteneriat cu asociația pentru mediu WRAP a declarat că a fost pentru prima dată când conceptul de rețele de defracție a fost folosit în acest tip de sortare.

Procesul presupune marcarea materialului de ambalat alimente din PP cu linii (rețele de defracție) pentru a putea fi scanat cu laser astfel încât să reflecte un model specific.

Modelul este pe urmă capturat de o cameră conectată la un sistem complet de recunoaștere a imaginii capabilă să identifice ambalajul PP care a fost în contact cu diferite alimente. (ER)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...