Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologiile nesustenabile produc grave prejudicii mediului

Autor: Meat MIlkvineri, 10 ianuarie, 2014

Omul provoacă pagube din ce în ce mai mari mediului înconjurător, iar consumul de carne este una din cauzele care determină planeta să sufere. Potrivit organizaţiei neguvernamentală Friends of the Earth Europe, sitata deAgroazi, pe lângă suferinţa provocată animalelor, producţia intesivă de carne distuge mediul înconjurător şi consumă o cantitate mare din materiile prime.

În China, peste 40% din producţia anuală de grâu, secară, ovăz şi porumb este utilizată pentru hrana animalelor. În lume sunt cultivate 14 milioane de hectare, iar 33% din acesta este utilizat pentru hrana animalelor de consum.

Friends of the Earth mai avertizează că folosirea excesivă a antibioticelor şi a hormonilor la animalele destinate consumului uman, utilizarea de organisme modificate genetic pentru hrana animalelor sau secătuirea biodiversităţii în beneficiul speciilor standard au efecte ireversibile asupra mediului şi vieţii noastre. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...