Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologiile sustenabile din agro-industrie îmbunătățesc condițiile de mediu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 octombrie, 2013

În ultimele două decenii, poluarea cu nitraţi a apei a scăzut în parte datorită unei agro-industrii mai sustenabile, arată un studiu dat publicităţii vineri de Comisia Europeană, transmite EFE.

Din 1992, datorită aplicării Directivei privind nitraţii, concentraţiile de nitraţi au scăzut atât în apele de suprafaţă, cât şi în cele subterane, iar bunele practici agricole sunt mai răspândite.

Deşi tendinţa generală este pozitivă, Comisia Europeană avertizează că, în unele ţări, persistă problema creşterii excesive a algelor, care prejudiciază ecosistemul.

Potrivit comisarului european pentru mediu, Janez Potocnik, eforturile depuse de-a lungul anilor pentru reducerea poluării cu nitraţi a apei „dau roade”, dar totuşi, „mai sunt foarte multe de făcut pentru ca apele europene să fie într-o stare bună la orizontul anului 2015”. Acesta a menţionat, între altele, necesitatea de a se eficientiza folosirea fertilizanţilor. „Cu cât vom întârzia să acţionăm, cu atât mai mare va fi costul pentru mediul înconjurător şi pentru economie”, a avertizat Janez Potocnik.

În ceea ce priveşte apele subterane, problemele sunt mai grave în Germania şi Malta, în timp ce în cazul apelor de suprafaţă, situaţia este mai critică în Malta, Regatul Unit şi Belgia. Totodată, în Europa, aproape patru lacuri din zece suferă de eutrofizare, apele dulci din Olanda fiind afectate cel mai puternic, potrivit comunicatului executivului comunitar.

Comisia Europeană a lansat o consultare publică adresată administraţiilor, organizaţiilor neguvernamentale şi experţilor pe tema reducerii deşeurilor din plastic care populează oceanele Atlantic şi Pacific şi care pun în pericol numeroase specii marine, semnalează EFE. Consultarea va fi deschisă până la 18 decembrie şi va fi urmată de prezentarea unei iniţiative pe această temă a Comisiei Europene.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...