Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Teleorman – furturile de animale, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In primele noua luni ale acestui an, furturile reclamate de animale si pasari, inregistrate de Politie, a depasit in judetul Teleorman perioada corespunzatoare a anului 2010, informeaza Agerpres. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, Adrian ilicea, a declarat ca, in principal, reclamatiile vizeaza sustragerea ovine, bovine, caprine, cabaline si chiar magari.

Sursa citata mentioneaza ca furturile se produc indeosebi in tompul noptii, din curtile locuintelor rurale, de pe islazuri si pasuni. Faptuitorii sunt, in general, indivizi din localitati invecinate sau din aceeasi localitate cu partile vatamate. Animalele furate sunt sacrificate, transate si vandute, fara respectarea regulilor sanitar-veterinare.

Structurile judetene ale Politiei de Ordine Publica au aplicat intr-o singura zi 90 de sanctiuni contraventionale pentru transportul si comercializarea carnii fara documente fiind, in acelasi interval de 24 de ore, constatate infractiuni pentru care sunt cercetate penal cinci persoane. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...