Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Teleorman – furturile de animale, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In primele noua luni ale acestui an, furturile reclamate de animale si pasari, inregistrate de Politie, a depasit in judetul Teleorman perioada corespunzatoare a anului 2010, informeaza Agerpres. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, Adrian ilicea, a declarat ca, in principal, reclamatiile vizeaza sustragerea ovine, bovine, caprine, cabaline si chiar magari.

Sursa citata mentioneaza ca furturile se produc indeosebi in tompul noptii, din curtile locuintelor rurale, de pe islazuri si pasuni. Faptuitorii sunt, in general, indivizi din localitati invecinate sau din aceeasi localitate cu partile vatamate. Animalele furate sunt sacrificate, transate si vandute, fara respectarea regulilor sanitar-veterinare.

Structurile judetene ale Politiei de Ordine Publica au aplicat intr-o singura zi 90 de sanctiuni contraventionale pentru transportul si comercializarea carnii fara documente fiind, in acelasi interval de 24 de ore, constatate infractiuni pentru care sunt cercetate penal cinci persoane. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...