Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Teleorman – furturile de animale, in crestere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In primele noua luni ale acestui an, furturile reclamate de animale si pasari, inregistrate de Politie, a depasit in judetul Teleorman perioada corespunzatoare a anului 2010, informeaza Agerpres. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman, Adrian ilicea, a declarat ca, in principal, reclamatiile vizeaza sustragerea ovine, bovine, caprine, cabaline si chiar magari.

Sursa citata mentioneaza ca furturile se produc indeosebi in tompul noptii, din curtile locuintelor rurale, de pe islazuri si pasuni. Faptuitorii sunt, in general, indivizi din localitati invecinate sau din aceeasi localitate cu partile vatamate. Animalele furate sunt sacrificate, transate si vandute, fara respectarea regulilor sanitar-veterinare.

Structurile judetene ale Politiei de Ordine Publica au aplicat intr-o singura zi 90 de sanctiuni contraventionale pentru transportul si comercializarea carnii fara documente fiind, in acelasi interval de 24 de ore, constatate infractiuni pentru care sunt cercetate penal cinci persoane. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...