Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Temă de cercetare românească recunoscută pe plan internațional

Autor: Meat MIlkvineri, 31 ianuarie, 2014

Cercetarea din USAMV Cluj-Napoca în domeniul bolilor transmise de vectori a fost recunoscută ca fiind de vârf la nivel european. Astfel, potrivit Adevărul, conferenţiarul Andrei Mihalca va coordona o reţea de peste 100 de cercetători din 32 de ţări, în cadrul programului european COST (European Cooperation in Science and Technology).

Programul european COST (European Cooperation in Science and Technology) urmăreşte realizarea la nivel European a unor reţele de cercetare inovatoare, interdisciplinare, care să faciliteze schimbul de cunoştinţe între cercetătorii din Europa şi să dezvolte legături mai strânse între aceştia, în scopul angajării cercetării europene în noi perspective, element esenţial pentru dezvoltarea ştiinţifică, tehnologică, economică, culturală şi societală a Europei.

Succesul USAMV Cluj-Napoca este cu atât mai important, cu cât din cele 1100 de proiecte COST derulate de la lansarea programului, EurNegVec este cel de-al doilea coordonat de către o instituţie din România. În luna aprilie a acestui an, USAMV Cluj-Napoca va găzdui şi prima întâlnire a consorţiului, unde sunt aştapaţi cca. 90 de participanţi din 28 de ţări.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...