Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Temerile despre virusul schmallenberg, neintemeiate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Meatinfo.co.uk, procesatorii de carne nu cred ca virusul Schmallenberg va avea un impact serios asupra aprovizionarii cu carne de miel din UK din sezonul urmator.

Rapoarte ale presei nationale au anuntat ca boala sterge populatia de miei din UK si isi exprima temerile ca ar putea fi transmisa la om. Insa, industria calmeaza aceste zvonuri, dupa cum un reprezentant al industriei spune ca virusul nu va avea un impact asupra comertului cu carne de miel din sezonul urmator.

Kim Matthews, seful departamentului de cercetare-dezvoltare al Eblex a spus: Imprastierea virusului Schmallenberg in fermele din UK reprezinta un caz de ingrijorare si producatorii englezi trebuie sa ramana vigilenti. Comisia Europeana si statele membere ale UE sustin ca informatiile accesibile despre virusul Schmallenberg arata ca impactul acestuia asupra sanatatii animale este mai nesemnificativ decat cel provocat de boala limbii albastre.

Ei subliniaza faptul ca produsele pe baza animala, din lapte si carne, nu prezinta nici un risc de transmitere a bolii la om.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...