Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Temerile despre virusul schmallenberg, neintemeiate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Meatinfo.co.uk, procesatorii de carne nu cred ca virusul Schmallenberg va avea un impact serios asupra aprovizionarii cu carne de miel din UK din sezonul urmator.

Rapoarte ale presei nationale au anuntat ca boala sterge populatia de miei din UK si isi exprima temerile ca ar putea fi transmisa la om. Insa, industria calmeaza aceste zvonuri, dupa cum un reprezentant al industriei spune ca virusul nu va avea un impact asupra comertului cu carne de miel din sezonul urmator.

Kim Matthews, seful departamentului de cercetare-dezvoltare al Eblex a spus: Imprastierea virusului Schmallenberg in fermele din UK reprezinta un caz de ingrijorare si producatorii englezi trebuie sa ramana vigilenti. Comisia Europeana si statele membere ale UE sustin ca informatiile accesibile despre virusul Schmallenberg arata ca impactul acestuia asupra sanatatii animale este mai nesemnificativ decat cel provocat de boala limbii albastre.

Ei subliniaza faptul ca produsele pe baza animala, din lapte si carne, nu prezinta nici un risc de transmitere a bolii la om.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...