Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Temerile despre virusul schmallenberg, neintemeiate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Meatinfo.co.uk, procesatorii de carne nu cred ca virusul Schmallenberg va avea un impact serios asupra aprovizionarii cu carne de miel din UK din sezonul urmator.

Rapoarte ale presei nationale au anuntat ca boala sterge populatia de miei din UK si isi exprima temerile ca ar putea fi transmisa la om. Insa, industria calmeaza aceste zvonuri, dupa cum un reprezentant al industriei spune ca virusul nu va avea un impact asupra comertului cu carne de miel din sezonul urmator.

Kim Matthews, seful departamentului de cercetare-dezvoltare al Eblex a spus: Imprastierea virusului Schmallenberg in fermele din UK reprezinta un caz de ingrijorare si producatorii englezi trebuie sa ramana vigilenti. Comisia Europeana si statele membere ale UE sustin ca informatiile accesibile despre virusul Schmallenberg arata ca impactul acestuia asupra sanatatii animale este mai nesemnificativ decat cel provocat de boala limbii albastre.

Ei subliniaza faptul ca produsele pe baza animala, din lapte si carne, nu prezinta nici un risc de transmitere a bolii la om.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...