Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Terapia suinelor prin administrarea chelatului de zinc

Autor: Meat MIlkvineri, 10 ianuarie, 2014

Teste făcute recent au demonstrat ca valnemulina are efecte terapeutice asupra porcilor care suferă grav de dizenteria suină şi au infirmat efectul chelatului de zinc, în tratarea bolii, scrie PigProgress.net.
Scopul studiului a fost să se determine influenţa acestor substanţe în tratarea dizenteriei porcine.

Astfel, animalelor supuse experimentului le-a fost inoculată tulpina B204 a Brachyspira hyodysenteriae. Câns au apărut semnele clinice de dizenterie porcină porcii au fost împărţiţi în patru grupuri de gunoi, informeaza Agroazi.

Primul grup a fost tratat cu chelatul de zinc (250ml/1000L în apă), celui de-al doilea grup i-a fost administrat 75ppm de valnemulină în mâncare; celui de-al treilea i-a fost administrată o combinaţie între cele două, în timp ce al patrulea grup a fost de control.

Rezultatele au arătat valnemulina a ajutat la vindecarea porcilor care erau bolnavi de dizenteria porcină, în timp ce chelatul de zinc nu a demonstrat că af avea vre-un efect asupra bolii. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...