Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Termenul pentru acreditarea ”tradiționalelor” se prelungește

Autor: Meat MIlkmarți, 9 septembrie, 2014

(Agerpres) „Pregătim ordinul pentru prelungirea termenului privind atestarea produselor tradiționale conform noii legislații, cel mai probabil până la 30 noiembrie. Deocamdată, foarte puțini producători și-au reatestat produsele, iar data limită este 11 septembrie”, a declarat Daniel Constantin.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a atestat, până în prezent, 116 produse tradiționale, dar a respins alte 119 documentații, întrucât nu îndeplineau condițiile din domeniu. Numărul dosarelor depuse a ajuns la 235.

Potrivit datelor MADR, dinamica înregistrării produselor tradiționale a crescut semnificativ în ultimii cinci ani, numărul acestora dublându-se sau chiar triplându-se, în decursul unui singur an. Dacă în 2005, au fost înregistrate la MADR 280 de produse, numai în anul 2011, numărul acestora a urcat până la 1.050.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...