Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tesco somat sa renunte la publicitatea inselatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat al just-food.com informeaza ca Autoritatea pentru Standarde in Publicitate din Marea Britanie a obligat retailerul britanic Tsco sa opreasca un clip publicitar, difuzat pentru promovarea unui nou sortiment de carnati. Somatia a fost justificata prin descalficarea mesajului publicitar, considerat inselator. In clipul publicitar, realizat pentru promovarea carnatilor Butcher’s Choice sunt prezentati porci care cresc liberi pe camp.

Cu toate ca imaginile sunt realizate in ferme partenere ale retailerului, cu care Tesco are contracte incheiate, reprezentantii Autoritatii afirma ca nu este exclusa fabricarea carnatilor din carne de porc, provenita din ferme inchise.

Se remarca in toate imaginile aparitia porcilor aflati in spatii neingradite si suntem de parere ca perceptia consumatorilor este ca animalele folosite in fabricarea Butcher’s Choice sunt liberi la pasune. Intrucat am fost informati ca situatia este alta, am apreciat acest clip publicitar, drept inselator, au declarat reprezentantii Autoritatii.

Intr-un comunicat al retailerului britanic, reprezentantii Tesco afirma ca In reclama apare un fermier cu care Tesco are un contract de parteneriat. Cum poate fi acesta inselator? (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...