Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tesco somat sa renunte la publicitatea inselatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat al just-food.com informeaza ca Autoritatea pentru Standarde in Publicitate din Marea Britanie a obligat retailerul britanic Tsco sa opreasca un clip publicitar, difuzat pentru promovarea unui nou sortiment de carnati. Somatia a fost justificata prin descalficarea mesajului publicitar, considerat inselator. In clipul publicitar, realizat pentru promovarea carnatilor Butcher’s Choice sunt prezentati porci care cresc liberi pe camp.

Cu toate ca imaginile sunt realizate in ferme partenere ale retailerului, cu care Tesco are contracte incheiate, reprezentantii Autoritatii afirma ca nu este exclusa fabricarea carnatilor din carne de porc, provenita din ferme inchise.

Se remarca in toate imaginile aparitia porcilor aflati in spatii neingradite si suntem de parere ca perceptia consumatorilor este ca animalele folosite in fabricarea Butcher’s Choice sunt liberi la pasune. Intrucat am fost informati ca situatia este alta, am apreciat acest clip publicitar, drept inselator, au declarat reprezentantii Autoritatii.

Intr-un comunicat al retailerului britanic, reprezentantii Tesco afirma ca In reclama apare un fermier cu care Tesco are un contract de parteneriat. Cum poate fi acesta inselator? (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...