Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tester de valabilitate in ambalajul produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de cercetatori de la Institutul de Cercetare „Fraunhofer”, din Germania, au pus la punct productia unui tester care, inserat in ambalajul produselor din carne, determina calitatea acestora.

Studiul a fost finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Germania.

Testerul, fabricat dintr-o pelicula plastica, este prevazut cu un senzor care isi schimba culoarea, in cazul in care alimentele din carne isi schimba proprietatile.

Testerul proiectat raspunde la prezenta elementelor amino-biogene care apar odata cu mirosurile care insotesc alterarea produselor alimentare, stabilind totodata si cauza alterarii.

Anna Hezingen, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer, a decalarat pentru site-ul pigprogress.com, ca rezultatul este imediat vizibil, conform unui cod al culorilor si, prin urmare, poate avertiza consumatorul, indiferent de datele de valabilitate inscrise pe eticheta. (I.S.)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...