Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tester de valabilitate in ambalajul produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de cercetatori de la Institutul de Cercetare „Fraunhofer”, din Germania, au pus la punct productia unui tester care, inserat in ambalajul produselor din carne, determina calitatea acestora.

Studiul a fost finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Germania.

Testerul, fabricat dintr-o pelicula plastica, este prevazut cu un senzor care isi schimba culoarea, in cazul in care alimentele din carne isi schimba proprietatile.

Testerul proiectat raspunde la prezenta elementelor amino-biogene care apar odata cu mirosurile care insotesc alterarea produselor alimentare, stabilind totodata si cauza alterarii.

Anna Hezingen, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer, a decalarat pentru site-ul pigprogress.com, ca rezultatul este imediat vizibil, conform unui cod al culorilor si, prin urmare, poate avertiza consumatorul, indiferent de datele de valabilitate inscrise pe eticheta. (I.S.)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...