Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tester de valabilitate in ambalajul produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un grup de cercetatori de la Institutul de Cercetare „Fraunhofer”, din Germania, au pus la punct productia unui tester care, inserat in ambalajul produselor din carne, determina calitatea acestora.

Studiul a fost finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Germania.

Testerul, fabricat dintr-o pelicula plastica, este prevazut cu un senzor care isi schimba culoarea, in cazul in care alimentele din carne isi schimba proprietatile.

Testerul proiectat raspunde la prezenta elementelor amino-biogene care apar odata cu mirosurile care insotesc alterarea produselor alimentare, stabilind totodata si cauza alterarii.

Anna Hezingen, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer, a decalarat pentru site-ul pigprogress.com, ca rezultatul este imediat vizibil, conform unui cod al culorilor si, prin urmare, poate avertiza consumatorul, indiferent de datele de valabilitate inscrise pe eticheta. (I.S.)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...