Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate

Autor: Nora Marinjoi, 21 martie, 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.

 

Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.

 

„Pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube oferă un răspuns simplu la nevoile crescânde de pachete ecologice, economisind în același timp costuri pentru producători”, a declarat Hemant Krashak, director de produs, Tetra Pak, citat de Dairy Reporter.

 

Ambalajul face parte din familia Classic Aseptic a Tetra Pak, iar pachetele sale tetraedrice sunt cunoscute pentru utilizarea minimă a materialelor. Comparativ cu tradiționalul Tetra Classic Aseptic 65ml, noua geometrie necesită mai puțin ambalaj secundar și are nevoie cu aproximativ 40% mai puțin spațiu, pentru a transporta aceeași cantitate de produse.

 

Potrivit Roper Reports Worldwide 2010, „valoarea banilor” este singurul criteriu cel mai important de cumpărare, pentru 47% dintre toți consumatorii mondiali. Un produs care dorește să fie competitiv, prin urmare, trebuie să ofere calitate, durabilitate, confort și indulgență, precum și un preț accesibil.

 

Tetra Classic Aseptic este potrivit pentru băuturi, lapte, ]nghe’at[, produse culinare și produse vascoase, iar alimentele pot fi livrate în condiții de siguranță pe distanțe mai lungi, la un cost mai mic și puse la dispoziția consumatorilor la un preț accesibil.

 

„Aceasta inovatie a inceput cu un pachet care a fost pe piata de peste 60 de ani.Acesta este destul de interesanta, deoarece arata ca inovatia nu inseamna neaparat reinventarea rotii.In acest caz, a fost vorba de a lua un pachet traditional si de a reprograma elementele de bază, dimensiunile pachetului și utilizarea geometriilor, pentru a crea ceva mai interesant, care este eficient în spațiu „, a declarat Hemant Krashak, director de produs, Tetra Pak.

 

„Spre deosebire de toate celelalte ambalaje Tetra Pak, care sunt identice, Tetra Classic Aseptic Cube 65ml vine cu două formate, potrivite pentru a permite fiecărui pachet să formeze un cub, ceea ce înseamnă că trebuie să modificăm procesul de formare a ambalajului în mașina de umplere și produsele finite trebuie aliniate în două rânduri pentru ambalarea manuală a ambalajului secundar. ”

 

Tetra Pak pretinde că ambalajul Tetra Classic Aseptic folosește cea mai redusa cantitate posibilă de material de ambalaj, per volum de produs. După golire, se îndoaie în jos, ocupând un spațiu foarte mic în cutia de reciclare a cartonului.

 

„Tehnologia noastră aseptică permite alimentelor să rămână proaspete pe perioade lungi de timp, fără riscul de contaminare, pierderea nutriției sau modificarea gustului produsului. Aceasta înseamnă că deșeurile de produse sunt aproape eliminate. În plus, un lanț de distribuție care nu necesită refrigerare este extrem de eficient din punct de vedere energetic „.

Romprix participă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Firma Romprix, care activează în domeniul etichetării, va fi prezentă la conferința internațională Meat.Milk 2019, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   Activitatea începută în 1994, precum şi o politică managerială în care cumpărătorul este întotdeauna pe...

Tetra Pak face transferul la Industry 4.0
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 aprilie 2019

Tetra Pak a lansat o platformă conectată, transformând cutiile de lapte în ambalaje digitale, făcând astfel transferul la Industry 4.0. Mutarea vine după ce compania a efectuat studii pilot cu clienți din Spania, Rusia, Republica Dominicană și India, constantându-se o creștere a vânzărilor de 16%, printr-o simplă campanie de...