Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tetra Pak a publicat raportul anual de sustenabilitate

Autor: Mircea Demetervineri, 26 octombrie, 2018

Tetra Pak și-a publicat cel de-al 20-lea raport anual de sustenabilitate, care oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra companiei și modul în care aceasta protejează „produsele alimentare, oamenii și viitorul” în domeniul durabilității ambalajelor.

 

Raportul evidențiază faptul că tehnologiile Tetra Pak reprezintă o metodă principală de ambalare ecologică pentru produsele lactate și băuturi. Compania acordă prioritate eforturilor de sustenabilitate și lucrează în mod constant pentru a-și îmbunătăți „activitățile de dezvoltare, furnizare, producție și transport”.

 

Angajarea la o putere regenerabilă de 100%

 

În 2017, Tetra Pak a redus impactul global asupra climei cu 13%, în ciuda unei creșteri cu 19% a ambalajelor vândute. De asemenea, obiectivele de reducere a impactului asupra climei aprobate în 2016 de inițiativa „Tinte vizate” (SBT), au făcut din Tetra Pak să devină prima companie în domeniul ambalării produselor alimentare preocupată direct în protecția mediului.

 

În cadrul SBT, Tetra Pak sa angajat să-și reducă emisiile GES operaționale cu 42%, până în 2030, și cu 58%, până în 2040, față de nivelurile din 2015.

 

„Obiectivele bazate pe știință ne-au permis să ne aliniem obiectivul privind clima la nivelul decarbonizării necesare, pentru a menține o creștere a temperaturii globale sub 2 ° C și pentru a privi dincolo de angajamentele noastre existente, precum și de a stabili un drum de acțiune până în 2040”, susține Tetra Pak.

 

Ca urmare, fabricile Tetra Pak din Suedia, Danemarca, Finlanda și Africa de Sud au atins un obiectiv de exploatare a energiei regenerabile de 100%, în 2017, reprezentând aproximativ 20% din activitățile majore ale companiei, care rulează acum cu 100% energie regenerabilă.

 

Mario Abreu, VP-Sustenability Tetra Pak, a analizat, de asemenea, decizia recentă de interzicere a materialelor plastice, înlocuindu-le cu opțiuni ecologice. „Știm că trebuie să facem parte din această conversație, deoarece, deși este vorba despre o cantitate mică, folosim plastic în produsele noastre”, a spus Abreu, care a adăugat:

 

„În timp ce încă lucrăm exact la modul în care Tetra Pak va contribui la rezolvarea acestei probleme pe termen lung, ne-am angajat deja sprijinul pentru noua strategie a UE, în domeniul materialelor plastice și ne-am angajat să dezvoltăm tehnologii bazate pe hârtie până la sfârșitul anului 2018 “

 

Reducerea emisiilor de carbon

 

Strategia de reducere a emisiilor de carbon se bazează pe această energie regenerabilă, dovedită în 2016, când Tetra Pak și-a asumat obligația de a furniza energie electrică regenerabilă în proporție de 100%, până în 2030. Raportul arată că în ultimii doi ani compania a atins deja 50%.

 

Pentru a realiza acest lucru, Tetra Pak a achiziționat certificatele internaționale privind energia regenerabilă (I-RECs), un „standard internațional pentru emiterea, urmărirea și rambursarea certificatelor de energie regenerabilă (REC), în țările în care sistemele de urmărire pentru REC nu există încă”.

 

Ca urmare, Tetra Evero, prima sticlă de carton aseptică din lume, lansată în America de Nord în 2017 ca soluție de ambalare pentru băuturi în condiții de siguranță la depozitare, poate fi păstrată timp de un an fără refrigerare. Recipientul Tetra Evero elimină nevoia de transport frigorific și este un ambalaj ideal pentru băuturi. Raportul și-a detaliat succesul în colaborarea cu clienții săi.

 

La rândul său, Dennis Jonsson, Președinte și CEO al Tetra Pak, a declarat: „Alimentele dintr-un ambalaj Tetra Pak pot fi transportate și depozitate timp de mai multe luni, fără a fi nevoie de refrigerare sau conservanți. Acest lucru îmbunătățește semnificativ accesul la hrană pentru oamenii din întreaga lume și acționăm pentru a ne asigura că acest potențial este îndeplinit”, informează Dairy Reporter.

Tetra Pak a publicat Raportul de Sustenabilitate 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak marchează 21 de ani de raportare privind sustenabilitatea și își face cunoscute acțiunile, investițiile și obiectivele în acest domeniu.   În ultimele două decenii, abordarea companiei în ceea ce privește raportarea sustenabilității a evoluat semnificativ, de la primul raport din 1999 în care se...

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iunie 2019

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.   Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere...