Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tetra Pak a lansat un nou mixer cu forfecare ridicată

Autor: Nora Marinmiercuri, 12 iulie, 2017

Tetra Pak a lansat un mixer interschimbabil, care va reduce costurile de operare și va elimina etapele de producție în unele aplicații.

 

Dispunând de un design care produce emulsii mai fine, mai coerente și mai stabile, Tetra Pak informează că noul R370-1000D reduce nevoia de omogenizare în aval, oferă un produs finit de calitate și reduce costurile de energie.

 

Monica Gimre, Vicepreședinte Executiv, Sisteme de Procesare la Tetra Pak, a declarat că designul a fost introdus în răspuns direct la nevoile clienților.

 

”Noul nostru mixer simplifică etapele de producție, reduce nevoile de investiții, reduce costurile și stabilește un nou punct de referință pentru industrie”, a spus Gimre.

 

Punctul cheie al mixerului este restructurarea și integrarea unică a unui sistem de aerare integrat, a unui sistem flexibil de introducere a pulberii și a unui cap de amestecare nou conceput.

 

Acest lucru permite mașinii să mixeze cele mai înalte vâscozități pentru un mixer de recirculare, la o temperatură de până la 2.000 cP, și să spargă mărimea picăturilor la un micron, semnificativ mai mică decât media din industrie, de 7 microni.

 

Aeratorul de vid elimină aerul, deoarece bulele de aer se extind în vid, în timp ce densitatea bulelor este scăzută. Acest lucru permite ca bulele de aer să se ridice la suprafață și să fie îndepărtate mai repede.

 

Producția unei emulsii mult mai fine, mai coerente și mai stabile reduce necesitatea omogenizării în aval, o etapă intensivă în procesarea alimentelor.

 

Aceasta înseamnă că este posibilă eliminarea completă a etapei de omogenizare în producția anumitor tipuri de înghețate, reducând consumul de energie cu până la 50% în procesul general.

 

Noul mixer se poate ocupa, de asemenea, ingredientele cu o substanță uscată de până la 65%, cea mai mare concentrație pentru producția de formulări pentru sugari.

 

Acest lucru reduce nevoia de evaporare, o altă etapă costisitoare în procesarea alimentelor, pe care Tetra Pak a declarat că poate reduce costurile cu până la 90%.

 

Mașina de amestecare produce o capacitate de până la 30.000 de litri pe oră și poate fi aplicată în producția de produse lactate și băuturi lichide, înghețată și alimente preparate, precum și pentru majoritatea necesităților de preamestecare din industria alimentară.

Utilizarea subproduselor de carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri care constau în principal din reziduurile organice de materii prime procesate nu pot fi modificate, în cazul în care calitatea...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și mediu? O cercetare de piață efectuată de compania americană Grand View Research Inc. conturează viitorul acestei...