Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Tetra Pak a lansat un nou mixer cu forfecare ridicată

Autor: Nora Marinmiercuri, 12 iulie, 2017

Tetra Pak a lansat un mixer interschimbabil, care va reduce costurile de operare și va elimina etapele de producție în unele aplicații.

 

Dispunând de un design care produce emulsii mai fine, mai coerente și mai stabile, Tetra Pak informează că noul R370-1000D reduce nevoia de omogenizare în aval, oferă un produs finit de calitate și reduce costurile de energie.

 

Monica Gimre, Vicepreședinte Executiv, Sisteme de Procesare la Tetra Pak, a declarat că designul a fost introdus în răspuns direct la nevoile clienților.

 

”Noul nostru mixer simplifică etapele de producție, reduce nevoile de investiții, reduce costurile și stabilește un nou punct de referință pentru industrie”, a spus Gimre.

 

Punctul cheie al mixerului este restructurarea și integrarea unică a unui sistem de aerare integrat, a unui sistem flexibil de introducere a pulberii și a unui cap de amestecare nou conceput.

 

Acest lucru permite mașinii să mixeze cele mai înalte vâscozități pentru un mixer de recirculare, la o temperatură de până la 2.000 cP, și să spargă mărimea picăturilor la un micron, semnificativ mai mică decât media din industrie, de 7 microni.

 

Aeratorul de vid elimină aerul, deoarece bulele de aer se extind în vid, în timp ce densitatea bulelor este scăzută. Acest lucru permite ca bulele de aer să se ridice la suprafață și să fie îndepărtate mai repede.

 

Producția unei emulsii mult mai fine, mai coerente și mai stabile reduce necesitatea omogenizării în aval, o etapă intensivă în procesarea alimentelor.

 

Aceasta înseamnă că este posibilă eliminarea completă a etapei de omogenizare în producția anumitor tipuri de înghețate, reducând consumul de energie cu până la 50% în procesul general.

 

Noul mixer se poate ocupa, de asemenea, ingredientele cu o substanță uscată de până la 65%, cea mai mare concentrație pentru producția de formulări pentru sugari.

 

Acest lucru reduce nevoia de evaporare, o altă etapă costisitoare în procesarea alimentelor, pe care Tetra Pak a declarat că poate reduce costurile cu până la 90%.

 

Mașina de amestecare produce o capacitate de până la 30.000 de litri pe oră și poate fi aplicată în producția de produse lactate și băuturi lichide, înghețată și alimente preparate, precum și pentru majoritatea necesităților de preamestecare din industria alimentară.

RBC anunță lansarea unui nou feliator vertical
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 aprilie 2017

RBC-Romanian Business Consult, Partener Gold al Expoconferinței Internaționale Meat & Milk 2017, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, anunță lansarea unui nou echipament de feliere.   Astfel, in ultima sa informare lunara, RBC anunta ca Bizerba introduce in portofoliul...

Mini-utilaje pentru micro-fabrici de lactate
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 1 martie 2017

Cum, în momentul de față, se pune tot mai mult accentul pe creșterea eficienței și aproductivității dar, mai ales, pe promovarea afacerilor pe ”lanțul scurt”, credem că este mai mult decât oportună prezentarea echipamentelor ”mini” produse de firma EHL Dairy, echipamente care pot utila un punct de procesare a laptelui, chiar la...