Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tetra Pak a lansat un nou mixer cu forfecare ridicată

Autor: Nora Marinmiercuri, 12 iulie, 2017

Tetra Pak a lansat un mixer interschimbabil, care va reduce costurile de operare și va elimina etapele de producție în unele aplicații.

 

Dispunând de un design care produce emulsii mai fine, mai coerente și mai stabile, Tetra Pak informează că noul R370-1000D reduce nevoia de omogenizare în aval, oferă un produs finit de calitate și reduce costurile de energie.

 

Monica Gimre, Vicepreședinte Executiv, Sisteme de Procesare la Tetra Pak, a declarat că designul a fost introdus în răspuns direct la nevoile clienților.

 

”Noul nostru mixer simplifică etapele de producție, reduce nevoile de investiții, reduce costurile și stabilește un nou punct de referință pentru industrie”, a spus Gimre.

 

Punctul cheie al mixerului este restructurarea și integrarea unică a unui sistem de aerare integrat, a unui sistem flexibil de introducere a pulberii și a unui cap de amestecare nou conceput.

 

Acest lucru permite mașinii să mixeze cele mai înalte vâscozități pentru un mixer de recirculare, la o temperatură de până la 2.000 cP, și să spargă mărimea picăturilor la un micron, semnificativ mai mică decât media din industrie, de 7 microni.

 

Aeratorul de vid elimină aerul, deoarece bulele de aer se extind în vid, în timp ce densitatea bulelor este scăzută. Acest lucru permite ca bulele de aer să se ridice la suprafață și să fie îndepărtate mai repede.

 

Producția unei emulsii mult mai fine, mai coerente și mai stabile reduce necesitatea omogenizării în aval, o etapă intensivă în procesarea alimentelor.

 

Aceasta înseamnă că este posibilă eliminarea completă a etapei de omogenizare în producția anumitor tipuri de înghețate, reducând consumul de energie cu până la 50% în procesul general.

 

Noul mixer se poate ocupa, de asemenea, ingredientele cu o substanță uscată de până la 65%, cea mai mare concentrație pentru producția de formulări pentru sugari.

 

Acest lucru reduce nevoia de evaporare, o altă etapă costisitoare în procesarea alimentelor, pe care Tetra Pak a declarat că poate reduce costurile cu până la 90%.

 

Mașina de amestecare produce o capacitate de până la 30.000 de litri pe oră și poate fi aplicată în producția de produse lactate și băuturi lichide, înghețată și alimente preparate, precum și pentru majoritatea necesităților de preamestecare din industria alimentară.

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...