Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tetra Pak livrat peste 500 de md. de ambalaje certificate FSC™

Autor: meatmilkmiercuri, 11 septembrie, 2019

(Comunicat) Tetra Pak a livrat pana acum la nivel global peste 500 de miliarde de ambalaje certificate cu sigla Forest Stewardship Council™ (FSC™), marcand un moment de referinta in demersurile companiei de a promova utilizarea responsabila a resurselor si de a contribui la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon. In România, aproximativ 86% din ambalajele Tetra Pak livrate in ultimul an au fost ambalaje certificate FSC.

 

De la lansarea in 2007 a primului ambalaj Tetra Pak certificat FSC, impreuna cu reteaua de magazine J Sainsbury, numarul de ambalaje de carton cu sigla FSC a crescut constant an de an, iar ritmul s-a accelerat in ultimii trei ani. Un studiu recent Tetra Pak la nivel global arata ca exista o tendinta de crestere continua a interesului consumatorilor fata de problemele de mediu, unul din doi consumatori cautand in prezent sigle de certificare ecologica pe produsele pe care le cumpara. Numarul consumatorilor care cauta sigle de certificare ecologica atunci cand cumpara un produs este in crestere, de la 37% in 2013 la 54% in 2019 (conform Tetra Pak Environment Research 2019).

 

Recunoscuta pe scara larga drept cel mai inalt standard global de certificare pentru managementul padurilor, sigla FSC da posibilitatea consumatorilor sa aleaga branduri care sprijina administrarea sustenabila a padurilor.

 

“Colaborarea este un factor cheie pentru a genera sustenabilitate de-a lungul lanturilor de aprovizionare, iar in Europa de Sud-Est, ca si in intreaga lume, Tetra Pak colaboreaza indeaproape cu consumatorii pentru a creste gradul de certificare FSC, pentru a consolida administrarea responsabila a padurilor si pentru a reduce amprenta de carbon a companiei noastre la nivel global. In ultimul an, aproximativ 86% din ambalajele noastre livrate in Romania au fost ambalaje certificate FSC, marcand o crestere semnificativa fata de anii anteriori si aducandu-ne cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a furniza 100% ambalaje certificate FSC”, a spus Dina Epifanova, Customer Sustainability Expert pentru Europa de Sud-Est.

 

La randul sau, Mario Abreu, Vicepresedinte pentru Sustenabilitate la Tetra Pak, a declarat: “Dat fiind ca am obtinut certificarea intregului lant de custodie pentru toate operatiunile noastre, putem furniza ambalaje certificate FSC de oriunde din lume. Schimbarile climatice si limitarea resurselor au un impact considerabil asupra societatii si asupra industriei alimentare. FSC sprijina direct administrarea sustenabila a padurilor, asa cum este prevazuta in Obiectivul 15 de Dezvoltare Durabila (ODD 15), contribuind de asemenea si la masuri privind celelalte 14 ODD. In continuare ne vom asigura ca fiecare furnizor se angajeaza sa creasca si sa mentina gradul de certificare FSC la peste 70%.”

Mintel: Avantajul ambalajelor interconectate
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 14 iunie 2019

Ambalajul interconectat devine din ce în ce mai necesar, fapt determinat de la fel de necesara conectare la nivel mondial, la economia globală, și în concordanță cu lumea on-line. Ca urmare, companiile au numeroase opțiuni de interconectare a ambalajului, deci, a produsului: coduri QR și alți markeri grafici, comunicarea NFC,...

La ”K 2019”, lumea plasticului se reinventează
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 7 iunie 2019

Joi, 6 iunie, la Hotel Radisson din București, oficiali ai Messe Dusseldorf au avut o întâlnire cu presa de specialitate din România, în cursul căreia au făcut o analiză a pieței materialelor plastice și a cauciucului și, totodată, au prezentat și programul celui mai mare târg dedicat acestor două sectoare, ”K 2019”, care va...