Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

The Sun aberează: Caii din România ar fi infectaţi cu „SIDA”

Autor: Ilie Stoianluni, 11 februarie, 2013

Deși, în scandalul cărnii de cal, până la această oră, vina pare să aparțină unor companii din Polonia, Franța și Luxemburg, presa tabloidă din Marea Britanie a pus tunurile pe România.

Asta, în condițiile în care, și așa, era în toi o campanie de denigrare a României și a românilor care, de la 1 ianuarie 2014, ar trebui să aibe dreptul nelimitat de a lucra în Regatul Unit.

Astfel, după cum notează Ziarul financiar, scandalul cărnii de cal pare să se intensifice în Marea Britanie. Jurnaliştii tabloidului The Sun au publicat un articol în care susţin că, în ţara noastră, foarte mulţi dintre cai suferă de o boală similară SIDA la oameni.

Cu toate că această boală (anemia infecţioasă ecvină) nu este o ameninţare directă pentru oameni, poate duce la probleme de sănătateserioase. Boala este răspândită prin înţepături de insecte, sânge, spermă, salivă, fecale, lapte şi echipament veterinar contaminat, notează www.zf.ro.

Jurnaliştii britanicii precizează că nu există tratament pentru această boală, adesea mortală, cunoscută şi sub numele de febra de malştină, ea putând fi transmisă inclusiv în timpul gestaţiei.

În Marea Britanie, proprietarii de cai sunt obilgaţi să anunţe veterinarul dacă suspectează o infectare a cailor lor. Doi cai au fost ucişi, în Devon şi Cornwall, după ce au fost diagnosticaţi, în octombrie, adaugă publicaţia.

The Sun scrie în continuare că un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Conservator i-a îndemnat duminică seara pe britanici să cumpere carne de vită de origine britanică, în contextul unor temeri tot mai mari faţă de importurile de carne din UE.

Anne McIntosh, preşedinta Comisiei parlamentare pentru Mediu, Alimente şi Afaceri Rurale, a solicitat un moratoriu asupra cărnii de provenienţă europeană până la încheierea crizei. „Carnea noastră nu este implicată (în scandal) şi ar trebui să cumpărăm carne (de provenienţă) locală”, o citează tabloidul britanic, îndemnând la „boicotarea UE şi cumpărării de carne de vită britanică”

Cu toate acestea, ministrul Mediului Owen Paterson a respins introducerea unui asemenea moratoriu, spunând că nu este „permis de regulile Pieţei Europene Comune”. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...