Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tinerii fermieri au depus peste 1.800 de proiecte pentru instalarea in mediul rural

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit 1.898 de cereri de finantare pentru Masura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Sesiunea de primire a proiectelor s-a desfasurat in perioada 1 – 30 iunie 2010, fiind alocata suma de 50 de milioane de euro. Valoarea proiectelor depuse de tineri este de 38,57 milioane de euro, iar sprijinul maxim nerambursabil oferit prin Masura 112 este de 25.000 de euro pe exploatatie.

Pentru a fi eligibil, un solicitant trebuie sa aiba varsta de pana la 40 de ani si sa preia pentru prima data o exploatatie agricola cu o dimensiune minima de 6 UDE. In acest caz va primi 10.000 de euro nerambursabili. Pentru fiecare UDE suplimentara se acorda 2.000 de euro, dar sprijinul total nu poate depasi 25.000 de euro, indiferent de dimensiunea exploatatiei.

Valoarea maxima a fost solicitata de 935 de tineri fermieri, care au propus investitii pentru apicultura, horticultura, pomicultura sau cresterea puilor. Cele mai multe cereri de finantare au fost depuse in Regiunea 2 Sud-Est (344 de proiecte) si in Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia (338 de proiecte).

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...