Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tinerii fermieri au depus peste 1.800 de proiecte pentru instalarea in mediul rural

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit 1.898 de cereri de finantare pentru Masura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Sesiunea de primire a proiectelor s-a desfasurat in perioada 1 – 30 iunie 2010, fiind alocata suma de 50 de milioane de euro. Valoarea proiectelor depuse de tineri este de 38,57 milioane de euro, iar sprijinul maxim nerambursabil oferit prin Masura 112 este de 25.000 de euro pe exploatatie.

Pentru a fi eligibil, un solicitant trebuie sa aiba varsta de pana la 40 de ani si sa preia pentru prima data o exploatatie agricola cu o dimensiune minima de 6 UDE. In acest caz va primi 10.000 de euro nerambursabili. Pentru fiecare UDE suplimentara se acorda 2.000 de euro, dar sprijinul total nu poate depasi 25.000 de euro, indiferent de dimensiunea exploatatiei.

Valoarea maxima a fost solicitata de 935 de tineri fermieri, care au propus investitii pentru apicultura, horticultura, pomicultura sau cresterea puilor. Cele mai multe cereri de finantare au fost depuse in Regiunea 2 Sud-Est (344 de proiecte) si in Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia (338 de proiecte).

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...