Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tinerii fermieri români se pot pregăti în Elveția

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 mai, 2016

Asociaţia elveţiană AGRIVITA oferă tinerilor din România posibilitatea efectuării de stagii de practică la fermele elveţiene, începând cu 1 iulie 2016, informează Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR).

 

Oferta de practică se adresează tinerilor între 16 şi 25 de ani, cetăţeni ai unui stat membru UE/AELS. Stagiile se pot întinde pe durata a maximum 2 luni, în principal iulie-august.

 

Fermierul va asigura condiţii de stagiu şi cazare la un nivel de 230 franci de persoana/săptămână, precum şi bani de buzunar în funcţie de orele de muncă  prestate.

Procedura de selecţionare cu taxă de înscriere poate fi accesată la adresa: agriviva.ch

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...