Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tinerii fermieri români se pot pregăti în Elveția

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 mai, 2016

Asociaţia elveţiană AGRIVITA oferă tinerilor din România posibilitatea efectuării de stagii de practică la fermele elveţiene, începând cu 1 iulie 2016, informează Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR).

 

Oferta de practică se adresează tinerilor între 16 şi 25 de ani, cetăţeni ai unui stat membru UE/AELS. Stagiile se pot întinde pe durata a maximum 2 luni, în principal iulie-august.

 

Fermierul va asigura condiţii de stagiu şi cazare la un nivel de 230 franci de persoana/săptămână, precum şi bani de buzunar în funcţie de orele de muncă  prestate.

Procedura de selecţionare cu taxă de înscriere poate fi accesată la adresa: agriviva.ch

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...