Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tinmar Ind, 4 milioane de euro din energie solară

Autor: Meat MIlkjoi, 14 august, 2014

(Mediafax) Majoritatea antreprenorilor români care au pariat pe energia solară au avut anul trecut de câştigat din proiectele dezvoltate, unii dintre ei spunând că, în ciuda schimbărilor legislative intervenite de la jumătatea lui 2013, investiţia rămâne profitabilă.

În comparaţie cu energia eoliană, care a rămas un „teren de joacă“ pentru gi­gan­ţii energetici internaţionali, par­cu­rile solare, care necesită investiţii mai mici, au atras şi oameni de afaceri locali. Augustin Oancea, omul de afaceri care con­trolează Tinmar Ind, cel mai mare furnizor privat de energie electrică din Ro­mânia, un business de 387,6 milioane de euro anul trecut, s-a poziţionat ca unul dintre cei mai agresivi investitori în do­me­niul energiei solare.

Prin mai multe companii de proiect, Oancea a ajuns la o capacitate instalată de 50 MW în şase parcuri solare. Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, anul trecut investiţia într-un MW de capacitate într-un proiect solar se ridica la 1,3 mil. euro, din datele colectate de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE).

Firmele prin care Tinmar Ind gestionează cele şase proiecte solare sunt Tinmar Green Energy, Mar Tin Solar Energy, Solprim şi Eye Mall, potrivit unor do­cumente de pe site-ul companiei. Prin aceste patru firme, Tinmar Ind a avut anul trecut venituri totale de peste 13 milioane de euro şi profituri nete cumulate de circa 3 milioane de euro.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...