Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Toate tarile din ue sustin interzicerea comertului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tonul rosu este pe cale de disparitie din cauza pescuitului excesiv. Natiunile europene au decis sa sustina interzicerea internationala a tonului rosu de Atlantic pana isi va reveni stocul de peste. UE spune ca pescarii traditionali fac exceptie si arata ca interzicerea va fi valabila un an. Grupurile ecologiste sunt incantate de rezultate.

UE este de acord sa sustina motiunea la intalnirea din cadrul Conventiei asupra Comertului International cu Specii Amenintate (CITES). Statele Unite sunt si ele de acord, insa Japonia, unde se mananca cel mai mult tonul rosu, ar putea sa nu semneze intelegerea.
Oamenii de stiinta au calculat ca stocul de ton rosu este cu 85% mai mic decat inainte de inceputul pescuitului comercial. Tonul rosu este o specie amenintata cu disparitia, din cauza pescuitului excesiv. Carnea sa este folosita mai ales la sushi si sashimi.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...