Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Toate tarile din ue sustin interzicerea comertului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tonul rosu este pe cale de disparitie din cauza pescuitului excesiv. Natiunile europene au decis sa sustina interzicerea internationala a tonului rosu de Atlantic pana isi va reveni stocul de peste. UE spune ca pescarii traditionali fac exceptie si arata ca interzicerea va fi valabila un an. Grupurile ecologiste sunt incantate de rezultate.

UE este de acord sa sustina motiunea la intalnirea din cadrul Conventiei asupra Comertului International cu Specii Amenintate (CITES). Statele Unite sunt si ele de acord, insa Japonia, unde se mananca cel mai mult tonul rosu, ar putea sa nu semneze intelegerea.
Oamenii de stiinta au calculat ca stocul de ton rosu este cu 85% mai mic decat inainte de inceputul pescuitului comercial. Tonul rosu este o specie amenintata cu disparitia, din cauza pescuitului excesiv. Carnea sa este folosita mai ales la sushi si sashimi.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...