Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Toate tarile din ue sustin interzicerea comertului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tonul rosu este pe cale de disparitie din cauza pescuitului excesiv. Natiunile europene au decis sa sustina interzicerea internationala a tonului rosu de Atlantic pana isi va reveni stocul de peste. UE spune ca pescarii traditionali fac exceptie si arata ca interzicerea va fi valabila un an. Grupurile ecologiste sunt incantate de rezultate.

UE este de acord sa sustina motiunea la intalnirea din cadrul Conventiei asupra Comertului International cu Specii Amenintate (CITES). Statele Unite sunt si ele de acord, insa Japonia, unde se mananca cel mai mult tonul rosu, ar putea sa nu semneze intelegerea.
Oamenii de stiinta au calculat ca stocul de ton rosu este cu 85% mai mic decat inainte de inceputul pescuitului comercial. Tonul rosu este o specie amenintata cu disparitia, din cauza pescuitului excesiv. Carnea sa este folosita mai ales la sushi si sashimi.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...