Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tolil Company va fi prezentă la Conferința Internațională Meat.Milk 2019

Autor: meatmilkmiercuri, 20 martie, 2019

 Tolil Company va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, cel mai important eveniment din calendarul manifestărilor de profil din România, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.

 

Profilata pe exportul de tineret ovin, Tolil Company, din Baia, judetul Tulcea, este una dintre companiile etalon pentru agricultura romaneasca.

 

Firma a fost infiintata in anul 1998, de domnul Gigica Apostol, care a preluat in gestiune o parte din fostul complex de porci de la Baia. Activitatea a inceput de la un efectiv de 500-600 de ovine, in primul an, iar un an mai târziu, și-a extins obiectul de activitate si spre cultivarea de teren agricol, in scopul asigurarii bazei furajere pentru animale.

 

Avand peste 20 de ani de experienta in cresterea si ingrasarea ovinelor, Tolil Company detine o serie de facilitati ultramoderne, cu o capacitate de stocare de 45 000 capete tineret ovin per sere si un rulaj mediu de 250 000 de capete pe an.

 

Cultivă peste 2000 ha terene agicol, avand culturi de rapita, orz, grau, plante de nutret, porumb si floarea soarelui, care beneficiaza de instalatii de irigare moderne.

 

Ca parte a procesului integrat de crestere a animalelor, produce furaj de calitate controlata in fabrica proprie de nutreturi combinate, cu o capacitate de productie de 5 tone de nutret/ora, atat pentru necesarul fermei de animale, cat si pentru comert.

 

Tolil Company asigura transportul specializat al animalelor vii, atat maritim cat si  terestru, prin flota proprie de camioane autorizate, care respectă bunastarea animalelor.

 

„Am mers pe tradiţia veche, tatăl meu ocupându-se cu oieritul de dinainte de ’89. Ştiu să fac orice, de la muls, la jupuit. Am păscut chiar şi oi“, mărturiseşte Gigică Apostol. Boom-ul economic al firmei s-a înregistrat în anul 2001, odată cu liberalizarea exportului în Comunitatea Europeană.

 

„Atunci am început să creştem, fiind şi foarte bine organizaţi. Treptat, am extins şi suprafaţa cultivată, ajungând la 1.100 ha, din care orz – 200 ha, porumb – 100 ha, lucernă – 70 ha, iar restul floare, rapiţă şi alte culturi.“

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la...

PIC a încheiat un parteneriat strategic cu Beijing Capital Agribusiness
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) PIC, parte a grupului Genus Plc, anunță încheierea unui parteneriat strategic fără precedent în China, cea mai mare piață a cărnii de porc din lume.   Parteneriatul cu Beijing Capital Agribusiness Co Ltd ("BCA"), a fost semnat cu scopul de a cerceta, dezvolta, înregistra și comercializa în China suine de elită...