Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tone de carne retrase de pe piață, la Constanța

Autor: Meat MIlkmarți, 20 mai, 2014

Veterinarii constănţeni au retras, din nou, de pe piaţă cantităţi importante de alimente care ar fi pus în pericol sănătatea consumatorului. Astfel, în perioada 9 – 15 mai, în cadrul controalelor tematice, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au confiscat şi retras de la vânzare tone de alimente.

Mai exact, au fost scoase de pe piaţă 5.429 kilograme de carne şi produse din carne, 1.275 kilograme de lapte şi produse lactate, 1.878 kilograme de peşte şi produse din peşte, 106 kilograme de ouă, 39 kilograme de produse de patiserie şi alte produse – 1.697 de kilograme. Valoarea totală a acestora este de 129.138 lei, informeaza Telegraf, citand un comunicat la DSVSA Constanta.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate trei amenzi în cuantum de 1.800 lei, la o unitate de alimentaţie publică, un magazin alimentar şi o unitate de fabricare a pâinii. Inspectorii au mai aplicat şi cinci avertismente pentru neîntreţinerea spaţiilor de producţie şi a echipamentelor de lucru şi lipsa completării graficelor de microclimat, potrivit procedurii. (Mai multe, pe www.telegrafonline.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...