Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Topul evenimentelor 2011 din industria de procesare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ziarul Financiar a publicat recent topul celor mai importante evenimente de anul trecut, din industria de procesare a carnii. Potrivit jurnalistilor de la cotidianul citat, iata cum se prezinta acest clasament:

1. Anul exporturilor
Jucatorii mari de pe piata romaneasca a mezelurilor, printre care Cris-Tim, Angst sau Agricola Bacau, au apasat anul acesta, pentru prima data, pedala de acceleratie a exporturilor.

2. Inchiderea fabricii Campofrio
Caroli Foods a inchis vara trecuta fabrica din Tulcea, una dintre cele doua unitati de productie ale grupului.
Fabrica din Tulcea s-a aflat in proprietatea spaniolilor de la Campofrio, insa, odata cu fuziunea dintre gigantul spaniol si Caroli, companie detinuta de familia libaneza El Solh, unitatea de productie a intrat in grupul Caroli. In urma inchiderii, producatorul de mezeluri a disponibilizat 170 de angajati, respectiv 11% din efectivul total.

3. Restructurarea business-ului Caroli
La doua luni de la inchiderea fabricii de la Tulcea, oficialii Caroli Foods Group au decis si schimbarea lui Haluk Akdemir din pozitia de CEO. Miscarea a fost o surprinza in conditiile in care Akdemir a fost reconfirmat de actionari in 2010, dupa ce Caroli a fuzionat cu producatorul Campofrio.

3. Cris-Tim a achizitionat brand-ul Matache Macelaru
Grupul Cris-Tim, controlat de familia Timis, a achizitionat in aceasta toamna brandul Matache Macelaru – o marca dezvoltata de actionarii producatorului de vin Murfatlar.
Tranzactia nu a inclus insa si unitatile de productie ale Principal Company, fost proprietar al brandului, acum in insolventa. Astfel, mezelurile sub brandul Matache Macelaru vor fi produse in fabrica de la Filipestii de Padure, detinuta de Cris-Tim.

4. A murit George Naghi, proprietarul Aldis
George Naghi, proprietarul producatorului de mezeluri Aldis, a decedat in toamna anului 2011, si sotia sa a fost ranita in urma unui accident nautic pe Dunare.
Datele de la Registrul Comertului arata ca inainte de a muri omul de afaceri detinea 64% dintre actiunile Aldis, in timp ce sotia sa, Alina Naghi, controla 35%, iar Ioan Costia un procent.

5. Angst a semnat un parteneriat cu retailerul Carrefour
Producatorul Angst a semnat un parteneriat cu retailerul francez Carrefour pentru deschiderea mai mai multor magazine in franciza. Un acord de acest tip este o premiera pe piata romaneasca, iar in urma acestei intelegeri, Angst va beneficia de know-how si de achizitii mai ieftine, in timp ce Carrefour intra pe segmentul magazinelor de proximitate.

6. A disparut embargo-ul pentru carnea de porc
Autoritatile europene au decis recent ridicarea interdictiei de export pentru carnea de porc, dupa opt ani de embargo. Interdictia, impusa in 2003, a venit pe fondul temerilor privind pesta porcina. In consecinta, in anii cu interdictie, Romania a pierdut un septel de 3,4 milioane de porci. In prezent, pe piata locala, mai sunt 3 milioane de porci, din care jumatate in curtile micilor crescatori.

7. Diversificari de portofoliu
Mai multi antreprenori, cunoscuti ca fiind, in principal, producatori de mezeluri, si-au diversificat in 2011 portofoliile catre agricultura sau industria laptelui. Astfel, Marin Moraru, proprietarul grupului Marex Braila, un business de peste 150 de milioane de euro, a mizat in acest an pe orez. Antreprenorul si-a transformat in orezarie jumatate din exploatatia sa de 2.500 de hectare.

8. Mai multi jucatori din top 15 au reusit sa isi salveze rulajele
Carniprod sau Meda Prod, doi jucatori din topul celor mai mari 15 producatori de mezeluri, au reusit, in acest an, sa isi pastreze rulajele la un nivel similar cu cel de anul trecut. Aceste companii nu au reusit, insa, sa isi salveze si profitul, acesta coborand pana aproape de zero.

9. Nicio intrare in piata a unui jucator strain
Anul 2011 se incheie fara intrarea pe piata a unui jucator multinational. Pe piata circula, insa, zvonuri in privinta interesului mai multor companii straine pentru a intra pe piata locala, fie printr-o investitie greenfield, un parteneriat sau o achizitie. Pana acum, insa, cu exceptia spaniolilor de la Campofrio, marii jucatori au ocolit piata romaneasca.

10. Cris-Tim intra in topul primilor 20 de retaileri
Cris-Tim a reusit, in acest an, sa intre in topul celor mai mari 20 de retaileri din Romania. Radu Timis este astfel singurul producator de mezeluri care detine o retea de magazine care se lupta cot la cot cu magazinele operate de multinationale precum Mega Image sau Billa. Cele opt supermarketuri si cele 15 magazine ale Cris-Tim au avut anul trecut incasari de 17 milioane de euro.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...

Topul evenimentelor 2011 din industria de procesare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ziarul Financiar a publicat recent topul celor mai importante evenimente de anul trecut, din industria de procesare a carnii. Potrivit jurnalistilor de la cotidianul citat, iata cum se prezinta acest clasament:

1. Anul exporturilor
Jucatorii mari de pe piata romaneasca a mezelurilor printre care Cris-Tim, Angst sau Agricola Bacau au apasat anul acesta pentru prima data pedala de acceleratie a exporturilor.
2. Inchiderea fabricii Campofrio
Caroli Foods a inchis vara trecuta fabrica din Tulcea, una dintre cele doua unitati de productie ale grupului. Fabrica din Tulcea s-a aflat in proprietatea spaniolilor de la Campofrio, insa odata cu fuziunea dintre gigantul spaniol si Caroli, companie detinuta de familia libaneza El Solh, unitatea de productie a intrat in grupul Caroli. In urma inchiderii, producatorul de mezeluri a disponibilizat 170 de angajati, respectiv 11% din efectivul total.
3. Restructurarea business-ului Caroli
La doua luni de la inchiderea fabricii de la Tulcea, oficialii Caroli Foods Group au decis si schimbarea lui Haluk Akdemir din pozitia de CEO. Miscarea a fost o surprinza in conditiile in care Akdemir a fost reconfirmat de actionari in 2010, dupa ce Caroli a fuzionat cu producatorul Campofrio.
3. Cris-Tim a achizitionat brandul Matache Macelaru
Grupul Cris-Tim, controlat de familia Timis, a achizitionat in aceasta toamna brandul Matache Macelaru – o marca dezvoltata de actionarii producatorului de vin Murfatlar. Tranzactia nu a inclus insa si unitatile de productie ale Principal Company, fost proprietar al brandului, acum in insolventa. Astfel, mezelurile sub brandul Matache Macelaru vor fi produse in fabrica de la Filipestii de Padure, detinuta de Cris-Tim.
4. A murit George Naghi, proprietarul Aldis
George Naghi, proprietarul producatorului de mezeluri Aldis, a decedat si sotia sa a fost ranita in urma unui accident nautic pe Dunare. Datele de la Registrul Comertului arata ca inainte de a muri omul de afaceri detinea 64% din actiunile Aldis, in timp ce sotia sa Alina Naghi controla 35% iar Ioan Costia un procent.
5. Angst a semnat un parteneriat cu retailerul Carrefour
Producatorul Angst a semnat un parteneriat cu retailerul francez Carrefour pentru deschiderea mai mai multor magazine in franciza. Un acord de acest tip este o premiera pe piata romaneasca, iar in urma acestei intelegeri, Angst va beneficia de know-how si de achizitii mai ieftine, in timp ce Carrefour intra pe segmentul magazinelor de proximitate.
6. A disparut embargo-ul pentru carnea de porc
Autoritatile europene au decis ridicarea interdictiei de export pentru carnea de porc dupa opt ani de embargo. Interdictia, impusa in 2003, a venit pe fondul temerilor privind pesta porcina. In consecinta, in anii cu interdictie, Romania a pierdut un septel de 3,4 milioane de porc. In prezent, pe piata locala mai sunt 3 milioane de porci, din care jumatate in curtile micilor crescatori.
7. Diversificari de portofoliu
Mai multi antreprenori cunoscuti ca fiind in principal producatori de mezeluri si-au diversificat in 2011 portofoliile catre agricultura sau industria laptelui. Astfel, Marin Moraru, proprietarul grupului Marex Braila, un business peste 150 de milioane de euro, a mizat in acest an pe orez. Antreprenorul si-a transformat in orezarie jumatate din exploatatia sa de 2.500 de hectare.
8. Mai multi jucatorii din top 15 au reusit sa isi salveze rulajele
Carniprod sau Meda Prod, doi jucatori din topul celor mai mari 15 producatori de mezeluri au reusit in acest an sa isi pastreze rulajele la un nivel similar cu cel de anul trecut. Aceste companii nu au reusit insa sa isi salveze si profitul, acesta coborand pana aproape de zero.
9. Nicio intrare in piata a unui jucator strain
Anul 2011 se incheie fara intrarea pe piata a unui jucator multinational. Pe piata circula insa zvonuri in privinta interesului mai multor companii straine pentru a intra pe piata locala fie printr-o investitie greenfield, un parteneriat sau o achizitie. Pana acum insa, cu exceptia spaniolilor de la Campofrio, marii jucatori au ocolit piata romaneasca.
10. CrisTim intra in topul primilor 20 de retaileri
CrisTim a reusit in acest an sa intre in topul celor mai mari 20 de retaileri din Romania. Radu Timis este astfel singurul producator de mezeluri care detine o retea de magazine care se lupta cot la cot cu magazinele operate de mulinationale precum Mega Image sau Billa. Cele opt supermarketuri si 15 magazine ale CrisTim au avut anul trecut incasari de 17 milioane de euro.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...