Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Topul producatorilor si procesatorilor de carne in 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit datelor culese si analizate de Revista Piata, Unicarm SRL a ramas si in 2010 lider pe piata procesatorilor de carne, cu o cifra de afaceri realizata in acest sector in valoare de 354,79 milioane lei.

Conform datelor publicate pe siteul Ministerului Finantelor Publice, cifra de afaceri totala a Unicarm a fost de 506,85 milioane lei, dar diferenta pana la aceasta valoare a rezultat din afacerile de comert cu amanuntul derulate cu alte produse decat cele realizate de companie.

Alte trei companii au reusit sa depaseasca pragul de 300 de milionae lei, respectiv Marex SA (cu o cifra de afaceri de 344,49 milioane lei), Transavia SA(320,73 milioane lei) si Aldis SRL(304,5 milioane lei).

Daca cele mai mari patru companii au dominat topul din perspectiva cifrei de afaceri, lider in obtinerea profitului este compania situata in top abia pe locul 5 – Elit SRL. Firma din Cugir a obtinut un profit net de 37,5 milioane lei(aproximativ 8,5 milioane euro) la o cifra de afaceri de 289,42 milioane lei si are in acest fel o rata a rentabilitatii putin peste 12%, fiind cea mai profitabila companie din industria carnii.

Desi cifra de afaceri cumulata pentru cele 25 de companii a fost in anul 2010 de 4992,76 milioane lei, cu 1,9% mai mult decat in 2009, 15 dintre cele 25 de companii au inregistrat o scadere a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior. Scaderea cifrei de afaceri a fost cauzata de reducerea valorii medii a cosului de cumparaturi in 2010 comparativ cu 2009, dar si de modificarea obiceiurilor de cumparare ca efect al crizei economice.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...