Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Topul țărilor cu o alimentație sănătoasă

Autor: Meat MIlkvineri, 31 ianuarie, 2014

Organizaţia Oxfam America a realizat un top al ţărilor cu cele mai sănătoase obiceiuri alimentare. Potrivit clasamentului realizat de fundaţia non profit, în top 20 se regăsesc aproape numai ţări europene, cu o mică excepţie: pe locul 8 se află Australia.
Statele Unite, Canada sau Marea Britanie lipsesc din elita ţărilor unde se poate mânca sănătos, un rol important jucându-l şi numărul celor care suferă de obezitate sau diabet. La polul opus, pe lista ţărilor unde hrana este o problemă zilnică pentru locuitori se afla Ciad, Etiopia, Angola, Madagascar şi Yemen. Statisticile arată că în Ciad preţurile la alimente sunt extrem de ridicate (însă nu la fel de piperate ca în Guineea sau Gambia).

Olanda ocupă primul loc în topul ţărilor cu cele mai sănătoase obiceiuri alimentare. De altfel, Olanda a obţinut şi cele mai bune rezultate în ceea ce privește preţurile accesibile şi abundenţa de alimente.
Franţa şi Elveţia completează podiumul ţărilor în care poţi mânca bine şi sănătos şi în care există suficiente resurse de hrană proaspătă, la care oamenii au acces la preţuri rezonabile, unde rata celor care suferă de subnutriţie este mică sau inexistentă.

România se află în prima jumătate a clasamentului, pe poziţia 51, la egalitate cu Peru, Uruguay, Tunisia, Iordania şi Lituania. (Mai multe, pe www.evz.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...