Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tradiții românești: Balmoș de Maramureș

Autor: Meat MIlkmarți, 29 octombrie, 2013

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta tradițională ”Balmoș ca în Maramureș” a fost primită de la Complex Lostrița, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

bal fdcIngrediente:

  • 1 kg făină de mălai Arpis
  • 200 g unt
  • 2 litri smântâna
  • Sare
  • 1,5 l lapte acru – pentru servire

Mod de preparare:

Balmoșul tradițional din Maramureș se face la ceaun, afară, în curtea casei, dar se poate realiza și în bucătăriile moderne.

Se pune la topit untul, în ceaun, la foc mic, apoi se adaugă smântâna și sarea și se amestecă bine.

Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat mălaiul Arpis și se amestecă pâna iese la suprafață untul.

Se lasă la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crustă).

Se servește cu lapte acru.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...