Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tradiții românești: Riteș maramureșean

Autor: Meat MIlkvineri, 7 februarie, 2014

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta tradițională din Maramureș ”Riteș” a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, județul Maramureș și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions

Ingrediente:

500 g făină albă Gold Maya, 200 g zahăr, 1 linguriță de sare Kotanyi, 1 linguriță de bicarbonat Dr. Oetker, 100 g ulei Argus.

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune făina Gold Maya, sarea, bicarbonatul și apa și se framântă până se obține un aluat gros. Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, care se întind sub forma unei plăcinte, iar peste fiecare foaie se adaugă zahăr și ulei.

Fiecare bucată de aluat se rulează, apoi se împaturește în formă de melc și pe urmă se întinde cu sucitorul. Se prăjesc în ulei încins până ce capătă o culoare aurie.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...