Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

”Tradițiile românești” vă recomandă Crapul unguresc

Autor: Ilie Stoianvineri, 17 mai, 2013

Reţeta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.ChefBuzu.com), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente                                                     Cantitatea brută ptr. 50 porții

1 webCrap fără cap                                                   7,500 kg

Ceapă                                                              1,000 kg

Bulion                                                             1,000 kg

Ardei verde                                                     0,250 kg

Costiță afumată sau slanină afumată               0,500 kg

Smântână                                                        1,250 kg

Ulei Arpis                                                        1,000 litru

Boia dulce                                                       0,050 kg

Cartofi                                                             7,500 kg

Roșii                                                                2,000 kg

Sare                                                                 0,150 kg

Modul de preparare :

Peștele se curăță, se spală, se taie în porții și i se dă sare.

Cartofii, ceapa și ardeiul verde se curăță, se spală și apoi se taie în felii subțiri. Costița sau slănina afumată se taie, de asemenea, în felii.

Se pun toate într-un vas și peste ele se toarnă bulionul și boiaua, după care se amestecă bine.

Din aceasta compoziție se asează jumătate într-o tavă, se pune ulei peste ea, iar apoi se asează bucățile de pește.

Peste porțiile de pește se asează cealalta jumătate de compoziție. Se dă un praf de sare și apoi se pun roșiile tăiate felii mai mari și smântâna.

Tava se bagă la cuptor, la foc moale și se lasă până când preparatul este gata.

Despre www.chefbuzu.com

Chef Buzu  este singurul site din Romania care promovează turismul culinar    

Dezvoltat iniţial ca o platformă online de reţete culinare, http://www.chefbuzu.com şi-a extins gama de servicii, mergând şi în direcţia turismului culinar.

Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispoziţia proprietarilor de locaţii turistice, producătorilor particulari, cofetăriilor şi patiseriilor, servicii de promovare.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor și Castelul Printul Vanator și Dracula.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...