Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Trafic ilegal de porci în Ungaria

Autor: Meat MIlkjoi, 17 aprilie, 2014

In ultimele doua saptamani au fost descoperite mai multe transporturi ilegale de porci vii, provenite din Polonia si destinate Ungariei sau altor tari din Uniunea Europeana. Un numar de peste 500 de animale au fost sechestrate de autoritatile sanitar-veterinare din Ungaria si sacrificate, respectiv distruse, cu scopul de a evita posibila introducere a pestei porcine africane in tara.

Autoritatea de siguranta alimentara din Ungaria a atras atentia tuturor celor implicati in astfel de activitati asupra faptului ca are dreptul sa sechestreze si sa distruga orice transporturi ilegale de animale, fara posibilitatea despagubirii ulterioare, iar in cazul in care boala periculoasa se introduce in tara pe aceasta cale, transportatorul va fi cel responsabil pentru toate urmarile activitatii sale.

Pesta porcina africana este o boala contagioasa periculoasa, care se raspandeste foarte repede. Introducerea acestei boli in orice tara europeana ar insemna pierderi serioase pentru sectorul carnii de porc, afectand atat comertul intracomunitar, cat si cel extracomunitar a tarii, nemaivorbind de pierderile suferite de fermierii afectati de boala. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...