Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Traian basescu: „impingerea preturilor la alimentele romanesti este nejustificata”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Traian Basescu considera ca „impingerea” preturilor la alimentele romanesti, in unele segmente, este nejustificata, afirmand ca este in primul rand o abordare a „detinatorilor” respectivelor produse, scrie agroaliment.ro.

Inflatia are ca principale cauze cresterea preturilor la combustibili, ca urmare a exploziei pretului titeiului si cresterea preturilor la alimente. Cat de justificata este si una si alta? Nu pot sa ma pronunt eu si nu neaparat acum. Dar aici as face o mentiune pentru a mai demonta cate o minciuna propagata pe televiziuni”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

„Se spune ca sunt mai ieftini cartofii din Egipt, pentru ca au subventii sau cartofii din Polonia. In Egipt nu plateste nimeni subventii pentru productia de cartofi. Ba dimpotriva, ca sa aduci cartofi din Egipt sau din Siria, sa-i vinzi in Romania mai inseamna si transport pe mare si asa mai departe, depozitare in porturi, in conditii refrigerate si toate cele. Deci, impingerea preturilor la alimentele romanesti in unele segmente este nejustificata, este, in primul rand, o chestiune de abordare a detinatorilor legumelor, chiar a fructelor si asa mai departe”, a conchis Traian Basescu.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...