Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Traian basescu: „impingerea preturilor la alimentele romanesti este nejustificata”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Traian Basescu considera ca „impingerea” preturilor la alimentele romanesti, in unele segmente, este nejustificata, afirmand ca este in primul rand o abordare a „detinatorilor” respectivelor produse, scrie agroaliment.ro.

Inflatia are ca principale cauze cresterea preturilor la combustibili, ca urmare a exploziei pretului titeiului si cresterea preturilor la alimente. Cat de justificata este si una si alta? Nu pot sa ma pronunt eu si nu neaparat acum. Dar aici as face o mentiune pentru a mai demonta cate o minciuna propagata pe televiziuni”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

„Se spune ca sunt mai ieftini cartofii din Egipt, pentru ca au subventii sau cartofii din Polonia. In Egipt nu plateste nimeni subventii pentru productia de cartofi. Ba dimpotriva, ca sa aduci cartofi din Egipt sau din Siria, sa-i vinzi in Romania mai inseamna si transport pe mare si asa mai departe, depozitare in porturi, in conditii refrigerate si toate cele. Deci, impingerea preturilor la alimentele romanesti in unele segmente este nejustificata, este, in primul rand, o chestiune de abordare a detinatorilor legumelor, chiar a fructelor si asa mai departe”, a conchis Traian Basescu.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...