Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transavia, îngrijorată de soarta exporturilor în UK

Autor: Maria Demetriadmarți, 28 iunie, 2016

Proprietarul grupului Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, se declară îngrijorat de ieşirea Marii Britanii din UE, având în vedere că exportă carne de pasăre în valoare de aproximativ 2 milioane de euro pe lună în Anglia, iar această decizie a britanicilor de părăsi UE s-ar putea solda cu introducerea de noi taxe vamale.

 

„Ieşirea Marii Britanii din UE nu va rămâne fără efecte, însă deocamdată nu ştim care vor fi. Noi exportam cea mai mare cantitate de produse în Anglia. Ne facem probleme, însă deocamdată nu ştim ce se va întâmpla. Bineînţeles că ne preocupă pentru că dacă iese din comunitate probabil că se vor introduce taxe vamale, dar acest lucru nu depinde de noi, depinde de Anglia, dacă vor să facă acest lucru sau nu. Noi  exportam carne de pui în Anglia cam de 2 mil. euro pe lună”, a declarat pentru ZF Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia, care are peste 1.600 de angajaţi şi care şi-a bugetat afaceri de 150 mil. euro pentru anul acesta.

 

Omul de afaceri consideră că este prematur să facem presupuneri despre efectele deciziei Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord de a ieşi din UE, având în vedere că lucrurile se pot schimba oricând: „Până în 2020 cât ar dura implementarea ieşirii din Marea Britanie, poate se răzgândesc britanicii  când vor vedea ce au făcut. Ne putem aştepta la orice pentru că lucrurile nu sunt clare. Această decizie nu avantajează pe nimeni, nici pe ei, nici pe celelalte state”, a spus el.

CSB câştigă medalia de argint la International FoodTec Award
Autor: meatmilk  /   luni, 7 mai 2018

(Comunicat) CSB a fost distinsă cu argint la International FoodTec Award pentru o soluţie inovatoare la producătorul olandez de carne ProMessa. S-a reuşit automatizarea sistemului intralogistic şi a lanţului de aprovizionare, crescând vizibil prospeţimea, eficienţa şi randamentul.   Prin acest premiu, comitetul internaţional...

Grupul GrECo JLT a devenit Partener al Conferinței Internaționale Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Compania GrECo JLT, un nume de referință al pieței de consultanță a riscului și al asigurărilor, a devenit Partener al conferinței Meat Milk 2018. GrECo JLT va fi reprezentată de domnul Eduard Simionescu, General Manager, acela care, în ședința generală din ziua de 10 mai va susține prezentarea cu titlul ”Gestionarea riscurilor...