Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transavia își va asigura integral necesarul de cereale pentru păsări

Autor: Meat MIlkmiercuri, 18 decembrie, 2013

Compania Transavia are drept ţintă în 2014 cultivarea a peste 15.000 de hectare de teren agricol cu porumb, grâu şi orz, pentru a-şi asigura astfel în proporţie de sută la sută necesarul de cereale pentru hrana păsărilor.

Potrivit directorului general al Transavia, Ioan Popa, în prezent compania are în arendă circa 10.000 de hectare, având patru ferme vegetale, câte două în judeţele Alba şi Cluj, prin care se produc în sistem propriu cereale folosite la hrana păsărilor. În ultimii şapte ani, compania a investit peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro numai în perioada 2010-2013. În acest an, suma bugetată, de 8 milioane de euro, a fost suplimentată cu 5 milioane de euro pentru achiziţionarea de utilaje şi maşini agricole pentru extinderea diviziei vegetale. Planul de investiţii pentru 2013 a cuprins alocarea de fonduri pentru modernizarea a trei ferme de creştere păsări, un depozit frigorific de carne, achiziţionarea de maşini transport marfă şi utilaje agricole pentru fermele vegetale.

Pentru 2014, Transavia are în vedere consolidarea poziţiei de lider pe piaţa românească a cărnii, consolidarea situaţiei financiare şi creşterea profitabilităţii, a menţionat directorul general. Transavia are o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre în fermele proprii de creştere din cinci judeţe (Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita), fiind prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări ca Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, Estonia.
Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...