Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transavia preia avicola brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula in perioada 29 noiembrie – 20 decembrie o oferta publice de preluare a producatorului de carne de pasare Avicola Brasov (AVLE) in valoare de circa 5 mil. lei.

Pretul oferit de Popa pentru cumpararea unui pachet de 25% din actiunile Avicola Brasov este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decat ultimul pret de pe piata, de 0,99 lei/unitate. Oferta va fi intermediata de casa de brokeraj BT Securities.

La pretul din oferta, compania este evaluata la 20,1 mil. lei (4,6 mil. euro).
Ioan Popa a intrat in actionariatul companiei la inceputul anului 2009, cand a preluat un pachet de 72,1% din actiunile Avicola Brasov de la salariatii companiei si in 2010 a incercat sa delisteze compania fara sa deruleze oferta publica de preluare, asa cum cererea legislatia in domeniu.

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

8 finaliști la Arena Bucătarilor-Selgros 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) „Arena Bucătarilor”, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei și-a desemnat cei 8 finaliști, în urma semifinalelor regionale desfășurate pe 19 și 20 mai la București.   Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor...