Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Transavia preia avicola brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula in perioada 29 noiembrie – 20 decembrie o oferta publice de preluare a producatorului de carne de pasare Avicola Brasov (AVLE) in valoare de circa 5 mil. lei.

Pretul oferit de Popa pentru cumpararea unui pachet de 25% din actiunile Avicola Brasov este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decat ultimul pret de pe piata, de 0,99 lei/unitate. Oferta va fi intermediata de casa de brokeraj BT Securities.

La pretul din oferta, compania este evaluata la 20,1 mil. lei (4,6 mil. euro).
Ioan Popa a intrat in actionariatul companiei la inceputul anului 2009, cand a preluat un pachet de 72,1% din actiunile Avicola Brasov de la salariatii companiei si in 2010 a incercat sa delisteze compania fara sa deruleze oferta publica de preluare, asa cum cererea legislatia in domeniu.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...