Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transavia preia avicola brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula in perioada 29 noiembrie – 20 decembrie o oferta publice de preluare a producatorului de carne de pasare Avicola Brasov (AVLE) in valoare de circa 5 mil. lei.

Pretul oferit de Popa pentru cumpararea unui pachet de 25% din actiunile Avicola Brasov este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decat ultimul pret de pe piata, de 0,99 lei/unitate. Oferta va fi intermediata de casa de brokeraj BT Securities.

La pretul din oferta, compania este evaluata la 20,1 mil. lei (4,6 mil. euro).
Ioan Popa a intrat in actionariatul companiei la inceputul anului 2009, cand a preluat un pachet de 72,1% din actiunile Avicola Brasov de la salariatii companiei si in 2010 a incercat sa delisteze compania fara sa deruleze oferta publica de preluare, asa cum cererea legislatia in domeniu.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...