Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Transavia se menține în top

Autor: Ilie Stoianvineri, 1 februarie, 2013

Grupul Transavia isi mentine, si in acest an, pozitia de top in clasamentul-cei mai mari jucatori din economie. Astfel, în topul realizat de Ziarul financiar, Transavia isi consolideaza pozitia pe piata carnii din Romania, devenind practic cel mai important producator de carne din tara (cu activitati exclusive de productie a carnii).

Dacă piaţa de panificaţie sau morărit este împărţită de antreprenorii români cu grupurile internaţionale, pe piaţa românească a cărnii jucătorii mari din străinătate nu s-au înghesuit până acum să îşi facă simţită prezenţa.

Astfel, Transavia, Agricola Bacău, CrisTim, Elit Cugir sau Unicarm Satu  Mare continuă să fie cinci dintre companiile care produc sau procesează  carne şi care au fost construite de la zero de antreprenori români.  Singura pată de culoare între jucătorii de pe această piaţă continuă să  fie grupul Caroli Foods, un joint-venture între familia libaneză El Solh şi compania multinaţională Campofrio.

Într-o piaţă evaluată între 700 mil. euro şi 1 mld. euro, în scădere de  trei ani ca urmare a consumului redus, jucătorii mari au căutat anul  trecut debuşee de creştere. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...