Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În Transilvania vor fi construite 10 stații ecologice

Autor: Meat MIlkjoi, 5 decembrie, 2013

Zece sate din judeţele Mures, Braşov, Sibiu şi Harghita vor avea de câştigat, după demararea unui proiect pilot care are ca obiectiv realizarea unor staţii de epurare 100% ecologice, după ce Prinţul Charles şi-a arătat susţinerea faţă de acest proiect.

Staţiile sunt o reproducere a staţiei de epurare lagunară, implementată şi inaugurată la Viscri de Prinţul Charles, iar de pe urma construiri lor vor avea de câştigat peste 8.500 de locuitori din mediul rural, informeaza Agroazi.

Potrivit Ministerului Mediului, avantajele acestui sistem de curăţare a apei sunt numeroase din mai multe puncte de vedere, de la necesarul financiar, la cel ecologic. O astfel de staţie costă de 6 ori mai puţin decât o staţie de epurare convenţională, foloseşte o tehnologie minimă şi nu necesită un personal numeros pentru întreţinere. Proiectul va ajuta la îmbunătăţirea calităţii solului şi a apei din pânza freatică. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...