Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Trasabilitatea cărnii, pusă sub lupă la Anuga 2019

Autor: Ilie Stoianjoi, 29 august, 2019

În acest an, târgul Anuga va pune accentul pe trasabilitatea produselor. Organizatorii săi au explicat cum consumatorii pun un preț ridicat asupra regionalității și trasabilității produselor și abordează temele bunăstării și protecției animalelor.

 

Într-un comunicat transmis redacției Meat.Milk, organizatorii Anuga 2019 declară: „Introducerea globală de produse noi în secțiunea de carne, urmărită de secțiunea Innova Market Insights, a reflectat această tendință, a atenției acordată trasabilității, în ultimii ani.

 

Acest lucru este indicat și de o creștere cu peste 10% a introducerii pe piață a produselor din carne, cu o poziționare corectă din punct de vedere etic.”

 

O altă tendință la Anuga din acest an, care va fi sub lumina reflectoarelor, este creșterea cererii de alternative vegetale sau produse substitutive din carne și piața flexitară în plină expansiune.

 

„Motivele pentru adoptarea unei diete reduse cu carne sunt, în general, similare cu cele ale vegetarienilor pentru a nu mânca carne, adică un amestec între motive de sănătate și de mediu, cum ar fi reducerea consumului de resurse. Aceste tendințe conduc în esență pe culoarul de carne să evolueze într-un culoar proteic, oferind opțiuni făcute din proteine ​​alternative, inclusiv soia, grâu, proteine ​​de mazăre și multe altele.

 

„Industria cărnii reacționează la aceste evoluții, astfel încât mulți producători produc acum și vând și alternative vegetariene la oferta lor standard.”

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al...

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...