Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Trasabilitatea cărnii, pusă sub lupă la Anuga 2019

Autor: Ilie Stoianjoi, 29 august, 2019

În acest an, târgul Anuga va pune accentul pe trasabilitatea produselor. Organizatorii săi au explicat cum consumatorii pun un preț ridicat asupra regionalității și trasabilității produselor și abordează temele bunăstării și protecției animalelor.

 

Într-un comunicat transmis redacției Meat.Milk, organizatorii Anuga 2019 declară: „Introducerea globală de produse noi în secțiunea de carne, urmărită de secțiunea Innova Market Insights, a reflectat această tendință, a atenției acordată trasabilității, în ultimii ani.

 

Acest lucru este indicat și de o creștere cu peste 10% a introducerii pe piață a produselor din carne, cu o poziționare corectă din punct de vedere etic.”

 

O altă tendință la Anuga din acest an, care va fi sub lumina reflectoarelor, este creșterea cererii de alternative vegetale sau produse substitutive din carne și piața flexitară în plină expansiune.

 

„Motivele pentru adoptarea unei diete reduse cu carne sunt, în general, similare cu cele ale vegetarienilor pentru a nu mânca carne, adică un amestec între motive de sănătate și de mediu, cum ar fi reducerea consumului de resurse. Aceste tendințe conduc în esență pe culoarul de carne să evolueze într-un culoar proteic, oferind opțiuni făcute din proteine ​​alternative, inclusiv soia, grâu, proteine ​​de mazăre și multe altele.

 

„Industria cărnii reacționează la aceste evoluții, astfel încât mulți producători produc acum și vând și alternative vegetariene la oferta lor standard.”

Canada încurajează imigrația specialiștilor în procesarea cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 aprilie 2019

Consiliul Canadian al Cărnii (CMC) a salutat miscarea Guvernului de la Otawa care a introdus un program pilot de imigrare de trei ani, pentru a sprijini imigrația specialiștilor și muncitorilor non-sezonieri, cu norma intreaga și care sa includa o cale catre rezidenta permanenta, pentru a fi angajați de companiile de procesare a...

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de...