Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Trasnilvania Ovicarn, singurul abator pentru ovine din Sălaj

Autor: Meat MIlkjoi, 6 martie, 2014

(Agerpres) Cooperativa Agricolă Transilvania Ovicarn din localitatea Hereclean deţine unicul abator autorizat sanitar-veterinar momentan, în judeţului Sălaj pentru sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Din motive economice, abatorul nu are activitate zi de zi, dar el este mereu deschis în perioada Paştelui”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Chidriş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj.

Potrivit oficialului ANSVSA, încă mai este posibil ca şi alte firme să autorizeze abatoare până la Sărbătorile Pascale, DSVSA acordând chiar consultanţă gratuită în acest sens. În anii trecuţi au mai existat puncte de tăiere în Şimleu Silvaniei şi Jibou, dar acum acestea nu mai sunt acceptate.

În prezent, mieii pot fi sacrificaţi şi în gospodăriile populaţiei, însă doar în mediul rural şi doar pentru consumul propriu, nu în vederea comercializării.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...